Utmana dig själv mentalt efter semestern

Nu är dags, semestern är slut och det är hög tid att komma tillbaka i form för att kunna leverera på jobbet. Vissa tycker det känns skönt att få komma tillbaka till ”lite ordning och reda” medan andra tycker att semestern är bäst. Oavsett vilket förväntas alla prestera när det är dags att starta upp arbetet igen. Lisa Ekström, med över 20 års erfarenhet av ledarskap inom försäljning och kundservice, bland annat som högt uppsatt chef på SAS, ger här några matnyttiga tips på hur man kommer igång igen mentalt efter semestern.

– Ibland får jag höra att det är ok och mänskligt att det tar några veckor att varva upp efter semestern, berättar Lisa.
För Lisa är det mer en självklarhet att leverera resultat direkt.
– Det är vad jag får lön för varje månad. Om jag exempelvis tar in hantverkare i mitt hem så är jag inte helt sugen på att betala för att de “behöver några veckor att varva upp”. Inte heller tycker jag att en teaterföreställning kan vara ”lite så där lagom ok” för att skådespelarna haft semester, fortsätter Lisa

Lisas tips för att skapa resultat o komma i mental form:

Var en 10:a
Betygsätt din dag redan på morgonen, bestäm dig för att vara ditt allra bästa jag, en 10:a!

Samla "liv"
Tänk att du har en livsindikator av samma slag som finns på dataspel, att det finns saker som ger liv och det finns saker som tar liv. Fyll på med liv så att du inte får "game over". Kanske genom att använda Kamoja-pennan på viktiga möten (se bilden i högerkolumnen).

Låtsas och fejka
Kanske fejka fredagsmys en tisdag eller varför inte låtsas att du gillar en mindre rolig arbetsuppgift. Låtsas o samla på sätt liv.

Utvidga trygghetszonen
Gör något utanför din egen trygghetszon. Testa säga ja till någonting innan du bestämmer dig för att det inte är något för dig. Bli en ja-sägare; en "why not'er" istället för en "Yes but'er"....

Bli en snackis
Gör dig till en person som dina kollegor berättar om för andra: "Jag har en arbetskamrat som är så glad, positiv, nyfiken och hjälpsam”

Fira
Fira något du gjort eller något du är. Fira en bra dragning för chefen eller att du är en generös och hjälpsam person.

Tävling!
Skriv in och berätta om hur du använde tipsen för att komma igång - De 10 första får en Kamoja-penna.


info@talarforum.se

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2