Alexandra Thomas
Fotograf: Carl Björklund

Alexandra Thomas

Arbeta och leda med känsla

Som ledarutvecklare, utbildare och chef jobbar Alexandra Thomas med vardagsnära utmaningar och positiv förändring.

Drivkraften är att få människor att utmana sig själva, växa och utvecklas. Alexandra är legitimerad psykolog, certifierad facilitator, coach och blivande specialist i organisationspsykologi. Som engagerad och målinriktad ledarutvecklare är hon uppmärksam på sin omgivning och samlar på intryck. Hon är mån om att fånga de behov som finns i en organisation så att föreläsningarna blir relevanta, berörande och inspirerande.

I egenskap av psykolog intervjuas Alexandra regelbundet av radio och tidningar. Hon jobbar interaktivt och med ledarskap på alla nivåer i såväl stora, globala organisationer som i mindre företag i offentlig och privat sektor. Ett stort intresse för mänskligt beteende, stämningar, dynamik och oväntade vändningar resulterar i ett regelbundet skrivande. Både föreläsningsmaterial, en roman, krönikor och artiklar för bl.a. motivation.se. Specialistuppsatsen, Leading with Compassion, innehåller den första definitionen av ett ledarskap som präglas av medkänsla, compassion.

Alexandra jobbar lika mycket på engelska som på svenska.

Att leda så det känns
Forskning visar att medkänsla startar positiva reaktioner i hjärnan som bygger motivation, prestation, välmående och resultat. Vad innebär det att använda medkänsla i ledar- och medarbetarskapet och vilka beteenden styrker den här typen av förhållningssätt?
Ämnen: Relationsfokuserat- och modernt ledarskap, compassion, medkänsla, teamutveckling, medarbetarskap, kreativitet.

Att nå fram, inte bara ut
Många yrken bygger på relationer och ändå läggs ofta för lite tid på positivt bemötande och relationsbygge. Hur kan vi bli mer medvetna om vår kommunikation och signalera närvaro som skapar värde?
Ämne: Kommunikation, bemötande, arbetsglädje.

Det hållbara, hjärnsmarta ledarskapet
Vad händer i hjärnan vid för mycket stress och hur hittar vi flow i ett gränslöst arbetsliv som ofta har högt tempo?
Ämnen: Neuroledarskap, hälsa, kreativitet, reflektion, långsiktigt ledarskap.

Från arbetsgrupp till team
Silos och roller som existerar i parallella spår är vanligt på arbetsplatser. Den här föreläsningen handlar om hur ledare och grupper kan få ut mer av sin arbetsinsats, jobba kreativt, gränsöverskridande och på riktigt bli ett team.
Ämnen: Teamutveckling, medarbetarskap, ledarskap, högpresterande team.

Sagt om Alexandra;
Ett möte med Alexandra är som en vitamininjektion av människokärlek, klokskap och mod. Hon är sann i sina tankar, som hon bjuder på generöst och okomplicerat. Vill du uppleva compassion, forskning och glädje på ett begripligt sätt - lyssna på Alexandra! - Anna-Lena Rikardsson, fd VD Hyper Island.

Alexandra Thomas är mycket professionell och förmedlar en positiv energi. Hon stöttar oss i vår ledarutveckling och skapar på ett utmärkt sätt skräddarsydda upplägg där vi lyckas knyta samman affärsmannaskap och positiv storytelling med coaching för förändring. Alexandra har förmågan att varva föreläsning, egna övningar med reflektion och bygga in en röd tråd genom hela upplägget. Hon har hela tiden fullt fokus, lyssnar in och anpassar diskussionen till gruppen oavsett storlek och har förmågan att lyfta det positiva i varje situation. - Per Ahlgren Managing Director Rosemount Tank Radar AB.

Alexandra har alla gånger vi anlitat henne varit mycket professionell och påläst. Hon är lättsam och behaglig och har lätt för att känna in publiken och förstå vad som engagerar och vad som aktiverar dem. Hon har lika lätt att agera inför en stor publik som en mindre grupp. Jag upplever att Alexandra har nära till skratt och humor samtidigt som hon är orädd och utmanar vilket gör att hon med ett sprudlande engagemang och aktivitet driver gruppen framåt på ett fenomenalt sätt. - Lisa Callert, Affärsområdeschef Svenska Mässan.

Pressbilder

Alexandra Thomas

Alexandra Thomas

Fotograf: Carl Björklund

Kommunikation & Bemötande

Föreläsare som sprider klokskap

Utbildande processledare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2