Alf och Petter

Alf & Petter

Vinprovningar med Alf & Petter

"Smaka på musiken" är ett vinkoncept signerat Alf Tumble och Petter Askergren. En idé som grundar sig i en gemensam passion för vin och musik samt en ambition om att plocka ner vinet på marknivå, göra det tillgängligt för alla och framförallt kul att prov

I Alf & Petters vinprovningar är musiken en röd tråd tävlingsmoment som vinquiz är ofta inkluderat i någon form.

Pizzavinquiz (inkl. mat)
Vin, pizza och musikquiz! En kul provning där de pratar mycket om olika smakkombinationer. Mat och vin serveras i samband med en musikquiz. Fem viner och fem pizzor. (Cirka 2 timmar.)
Pizzor beställs efter Alf och Petters önskemål.

Ekologisk tipspromenad (med eller utan mat)
Ekologiska, biodynamiska och naturliga viner – vad är vad? Nya spännande viner provas som inte alltid smakar som man är van vid. Musikquiz i 1X2-format lättar upp. (Cirka 2 timmar.)
Kan med fördel även göras ihop med mat. De vill i så fall gärna prata med kock/matansvarig på cateringfirma.

Bubbelbingo (inkl. snacks/tilltugg)
Vad är skillnaden på mousserande vin och champagne? Alf & Petter går till botten med bubbelviner och lär ut tips och trix i from av en enklare musikfrågesport. Utan mat, men gärna med snacks eller mindre tilltugg. (Cirka 1-1,5 timmar.)
Passar bra att köra innan en middag. Tilltugg rekommenderas.

Gästsommelierer eller middagsvärdar
Alf & Petter väljer ut viner till en middag och presenterar dessa på plats. Tid 10-15 minuter. Eller så väljer Alf & Petter ut viner och gör en meny tillsammans med kocken. De presenterar och guidar gästerna igenom hela middagen. (2 - 3 timmar.)

Om Alf Tumble
Alf är vinskribent i Dagens Nyheter sedan 2013. Han har skrivit två kritikerrosade böcker: "Drick!" och "Vin med adress" samt ger ut den prisbelönta podcasten "Dela en flaska". Alf jobbar även som musikläggare för Soundtrack Your Brand och har en internationell dj-karriär med grammisnomineringar i bagaget.

Om Petter Alexis
Landets mest mest folkkära hiphop-artist upptäckte vinets värld för många år sedan. Petter avlade sommelierexamen som kursetta på utbildningen Vinkällan år 2014 och har sedan dess varit förlorad i vinets värld.

Pressbilder

Alf och Petter

Alf och Petter

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2