Ameer Mehtar

Ameer Mehtar

En flyktings framgångar

Ameer är flyktingen som fick uppdraget att dela ut det hedervärda priset för Årets prestation på Idrottsgalan. Ameer fick uppdraget på grund av sin egna ofattbara prestation då han simmade över Medelhavet i 7 timmar på sin flykt från kriget i Syrien.

Ameer, en ung man med ett otroligt starkt driv berättar personligt om upplevelserna under sin fascinerande och riskabla flykt från krigets Syrien till Sverige. Under 7 timmar simmade han i havet mellan Turkiet och Grekland. Väl i Sverige fortsatte Ameer att fokusera sin energi på att skapa sig ett nytt liv.

I Stockholm kom han till ett evakueringsboende där han träffade Susanne Nyberg Sander. Med sitt starka driv och med support från Susanne och hennes familj har Ameer på mycket kort tid etablerat sig i Sverige med jobb, bostad, vänner och samtalar nu på svenska.

Ameer arbetar idag som hälsokoordinator och föreläser för att inspirera andra till att fokusera sin energi för att nå sina mål. Ameer fick det prestigefyllda uppdraget att dela ut priset för årets prestation på Idrottsgalan i Globen. Susanne valde efter 20 år som företagsledare inom medtech-branschen att lämna det jobbet och istället arbeta för framgångsrik integration. Hon har bland annat varit engagerad i evakueringsboende för flyktingar och boende för ensamkommande ungdomar och på fritiden har hon ägnat sig åt att hjälpa flyktingar in i samhället. Susanne driver idag eget företag med inriktning mot integrationsarbete.

Ameer föreläser tillsammans med Susanne Nyberg Sander. Hör Ameer berätta om den dramatiska flykten och om hans inspirerande väg in i det svenska samhället. Hur han har klarat av de hinder han mött och hur han använt de möjligheter som finns för att nå sina framgångar och skapa sig ett nytt liv. Hör Susanne reflektera över integration och de lärdomar Susanne fått under de två år som hon stöttat Ameer och arbetat med integration. Hon ger hopp om hur vi svenskar med enkla medel kan göra stor skillnad för nyanlända.

Föreläsningen ger en bra inblick in i en flyktings liv och inspiererar unga människor att det går att nå sina mål. Den visar också på fördelarna och glädjen med att hjälpa nyanlända att komma in i det svenska samhället och som svensk, bli mer integrerad i det nutida samhället.

Pressbilder

Ameer Mehtar

Ameer Mehtar

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2