Amer Mohammed

Amer Mohammed

Entreprenören och hjärnan bakom rederijätten Stena Lines AI-satsning

Amer Mohammed är drivkraften bakom rederijätten Stena Lines storsatsning på AI och digitalisering av företaget.

Alla organisationer som vill överleva måste hänga med i digitaliseringen och automatiseringen, vare sig man vill eller inte. Inga undantag. Punkt.

Med sina kunskaper om entreprenörskap och teknik fick han hela företagets förtroende för att åstadkomma den tekniska revolutionen som satsningen innebär – att bli det första "AI-rederiet". Idag föreläser Amer Mohammed om digitaliseringens och AI:s potential, samt hur framtiden ser ut för företag och organisationer.

Amer Mohammed är i grunden programmerare och start-up entreprenör. Han har flera lyckade, men även mindre lyckade, företagsprojekt bakom sig. Det som skiljer Amer Mohammed från många andra är att han aldrig gett upp. Han har gått sin egen väg med attityden att han ska lyckas, och det i sin tur ledde till att Stena Lines koncernchef Dan Olsson fick upp ögonen för honom.

I en omtalad föreläsning inför Stena Lines personal, inklusive ägaren Dan Olsson, gick Amer Mohammed upp på scen och övertygade om att det nya AI-projektet vid namn "Pluto" skulle innebära företagets framtid. Efter en stunds tystnad och osäkerhet bland åhörarna ställde sig Dan Olsson upp och applåderade – och Amer Mohammed fick därefter stå för grundandet av Digital Innovation-avdelningen hos Stena Line.

Idag tar en Amer Mohammed föreläsning avstamp i vad AI och digitaliseringen innebär för företags framtid, stora som små. Amer Mohammed är passionerad och underhållande på scen och han lyckas göra den tekniska biten överskådlig och greppbar för åhörarna. När han talade på Webbdagarna så genererade det 3 gånger fler tweets än resterande talare. En sann eldsjäl och entreprenör som varje företag eller organisation med intresse för utveckling och digitalisering bör ta del av!

Pressbilder

Amer Mohammed

Amer Mohammed

Expert

Fotograf: Peter Nilsson

Inspirerande föreläsare

Omvärld

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2