Anders Cedhamre
Fotograf: Stefan Tell

Anders Cedhamre

Hur du tränger genom bruset

Han hjälper Peter Forsberg och andra idrottsstjärnor att skapa en plattform efter sportkarriären.

Efter nio år som TV-chef på Discovery startade Anders Cedhamre hösten 2018 bolag tillsammans med hockeyikonen Peter Forsberg – Next Level Group. NLG samarbetar med Sveriges största sportprofiler och hjälper dem att placera deras varumärken rätt.

På Discovery värvade Anders många av Sveriges mest älskade idrottsprofiler till TV-husets mest profilerade och prestigefyllda sportsändningar, såsom OS i Pyeongchang samt VM-kvalet i fotboll. Utöver Peter Forsberg var Cedhamre ansvarig för att Discovery skrev kontrakt med Kim Källström, Anja Pärson, Per Elofsson, Sanna Kallur, Magdalena Forsberg, Staffan Olsson, Håkan Loob och många andra. En av hans viktigaste arbetsuppgifter på Discovery var att coacha experterna ovan – men också programledare, kommentatorer och reportrar – kring hur man levererar slagkraftigt innehåll i TV eller på en scen.

Sedan 2004 har Anders Cedhamre varit verksam som journalist på bland annat Aftonbladet, Sveriges Radio, Expressen, Viasat Sport, Offside och Skånska Dagbladet. Han har en examen i journalistik och en i svenska från Lunds Universitet, men har också läst sportjournalistik och statsvetenskap på universitet i Madrid.

Anders bokar ni framförallt som moderator på arenor inom sport, journalistik och media.

När Anders Cedhamre föreläser pratar han om sin stora passion för innehållsstrategi inom ramarna för varumärkespositionering samt drar en del anekdoter om hur det är att coacha sportprofiler som efter idrottskarriären vill ta klivet in TV-världen, börja hålla föreläsningar med mera. i en annan för dem okänd arena när de ska medverka i TV-program eller föreläsa.

Som medieentreprenör har Anders varit tidigt ute med både reportagejournalistik på nätet redan 2007 med www.sportstory.se och i intervjupodden Agendasättarna (2012), vilken nominerades till Årets Bästa Sportpodd. Han har även skrivit en roman, "I äggskalsvita rum".

Pressbilder

Anders Cedhamre

Anders Cedhamre

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2