Anders Hvid
Fotograf: Flemming Leitorp

Anders Hvid

En ny tidsålder med artificiell intelligens är här - vad händer nu?

Digitala teknologier är inte som andra

För att kunna orientera oss i en teknologisk framtid behöver vi uppdatera vårt mindset - från "The Law of Accelerating Returns" till "Metcalf's Law of Network Effects". Endast då kan vi förklara framgångssagor som Netflix eller Google. I föreläsningen kommer Anders att ta oss ta upp exempel på artificiell intelligens, robotik, bioteknik och 3D-printing för att illustrera hur teknik förändrar värdesystemet och gör att de flesta sektorerna är redo för disruptiv innovation.

Anders om A.I.:
I slutet av november 2022 släppte OpenAI den nya AI-chatten ChatGPT. Inom 2 månader blev det den produkt som genom historien snabbast nått 100 miljoner användare. Prestanda och funktioner för ChatGPT har förbryllat hela världen, vilket visar att generativa AI-system som ChatGPT kommer att påverka nästan alla branscher och allvarligt störa flera typer av affärer de kommande åren. ChatGPT är det ultimata produktivitetsverktyget: det kan fungera som en kompetent kommunikatör, affärsidégenerator, planerare, textförenklare, programmerare, marknadsförare, försäljningsassistent och mycket mer. Vi ser för närvarande en mycket snabb process, där entreprenörer och organisationer utvecklar nya AI-användningsfall och börjar dra nytta av dessa nya, flexibla tekniker för att nå en ökad potential. För varje företag i dag ställs en brådskande fråga: Hur kommer generativ AI att förändra vår verksamhet?

Anders Hvid är en affärsutvecklare som letar efter möjligheter till disruptiv förändring där det måste ske. Han är medgrundare och partner i DareDisrupt, medlem i SIRI-kommissionen, tidigare rådgivare till EU-kommissionen, tidigare rådgivare till utbildningsministern i Danmark, författare till två böcker Face the Future 2014 och Grib Fremtiden (danska) 2018, och under sju år var han lärare och Danmarks ambassadör för Singularity University. Han är en efterfrågad talare och kommentator i media och press när det gäller nya tekniker, disruption och framtiden för företag och samhälle. Under de senaste fyra åren har Anders levererat mer än 200 föreläsningar i mer än 20 länder.

Ett nordisk perspektiv på digitalisering
Teknik finns överallt i vårt samhälle. Hur vi arbetar, lever och förhåller oss till varandra förändras. Vilken framtid skapar vi och vilken framtid önskar vi skapa? I USA är modellen att data är centralt för att skapa vinst medan den i Kina är mer till för att ha kontroll. Två modeller som inte verkar vara så attraktiva eller hållbara inom ett europeiskt sammanhang. Vi behöver en tredje väg, en modell där teknik stödjer de grundläggande värderingarna i de nordiska länderna. Vi kan kanske inte utveckla ny teknik men vi är i framkant när det gäller att implementera den. I sitt föredrag kommer Anders att introducera behovet av en tredje modell och hur värdebaserad innovation eller hållbar förändring kan användas för att leda oss.

Anders föreläser på engelska och danska

Pressbilder

Anders Hvid

Anders Hvid

Författare

Fotograf: Flemming Leitorp

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2