Anders Jansson
Fotograf: Morgan Norman

Anders Jansson

Komiker, föreläsare och konferencier

Anders Jansson blev känd för det svenska folket genom sina populära karaktärer i humorprogrammet "Hipp Hipp".

I "Hipp Hipp" gjorde han bland annat de omtyckta figurerna Tiffany Persson, utrikeskorren Morgan Pålsson och Mike Higgins i "Svenska för nybörjare". Anders har också spelat det inte helt kompetenta kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson i SVT-serien "Starke Man" och wannabe-katoliken Jan Samuelsson bredvid Johan Glans i TV4:s "Halvvägs Till Himlen".

Anders startade sin komikerkarriär i sällskap med Johan Wester, som lundaspexare och de skrev flera nya spex och karnevaler. Duon bildade också tillsammans med Claes Virdeborn humorgruppen Vulkteatern 1996 och hade framgångar i Lund med flera föreställningar. Tillsammans med Johan Wester har Anders också gjort humorshowerna "500" och "Köp mjölk. Skriv bok".

År 2015 och 2016 gjorde Anders succé med sin första soloshow "Kom In och Stäng Dörren" som spelades för fulla hus runt om i Sverige.

Han har även medverkat i flera radio och TV-sammanhang. År 2005 var Anders programvärd för Sommar i P1 och 2014 ledde han Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai. I etern har han gjort flera bejublade besök i "Morgonpasset i P3" och i podden "Nördigt". Han har varit programledare för Fotbollsgalan i TV4 två gånger,"Roliga Timmen" på SVT, "Time Out" på TV4 och som sommarproffset Kroyf i "Lingonligan" på TV3. Senast gjorde han SVT-serien "Tiffany Persson Arbetstränar", stod på scen med Robert Gustafsson i Oscars-revyn och hördes med Johan Wester i den egenproducerade podcasten "Nyfikat". Anders är just nu aktuell med sin nya soloföreställning "Radikal Optimist" som spelar för fulla hus runt om i Sverige och i Viasat Fotbolls nya fotbollsmagasin "Mellan Raderna".

Anders lägger helst sin fritid på innebandy, att läsa science fiction, spela spel eller heja på sitt kära Arsenal i engelska Premier League.

Anders kan bokas som: » Komiker » Föreläsare » Konferencier » Manusförfattare » Film/TV/radio-medverkan

Föreläsningen "Min Hjärna är Dum i Huvudet!"
– En komisk föreläsning om vårt mest överskattade organ
Komikern Anders Jansson gör en humoristisk djupdykning in i kroppens mest fantastiska organ - hjärnan. Så om du satt och småsov under biologilektionen i skolan så får du nu en ny chans att förstå varför vi skrattar rakt ut när någon trillar omkull, hur det kommer sig att vissa människor är rädda för ost och vad det är som gör att vi människor är så lätta att hjärntvätta. Som vanligt när Anders Jansson tar sig an ett ämne så gör han det med hög igenkänning och många skratt.

Pressbilder

Anders Jansson

Anders Jansson

Komiker

Fotograf: Morgan Norman

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2