Anders Johnson
Fotograf: Sauman Ng Agerberg

Anders Johnson

Författare, debattör, företagare - Tidigare chefredaktör för DN

Anders Johnson skriver, föreläser och debatterar om en bred palett av frågeställningar som anknyter till företagsamhet. Men han intresserar sig även för samhällsfrågor och så skilda områden som musik, regional utveckling och betydelsen av att läsa.

Anders Johnson är en produktiv författare, talare, paneldebattör och egenföretagare med nationalekonomisk utbildning och ett förflutet som bl.a. chefredaktör för DN. Föreläser om entreprenörskap, förändringsvilja och förändringsmotstånd, invandrarnas historiska betydelse för Sverige och svensk näringslivshistoria. Han talar även om lokala företagsklimat och regional utveckling, alkoholismens samhällskostnader, klassisk musik, lobbying och betydelse av att läsa.

Anders Johnson skriver böcker, artiklar och föreläser om ett brett spektrum av näringslivs- och samhällsfrågor, ofta i ett historiskt perspektiv. Det kan till exempel gälla varför entreprenörskap är så viktigt.

Anders har rest runt mycket i landet (besökt över 1 000 platser med näringslivshistorisk betydelse), läst och skrivit mycket om lokal näringslivshistoria, varför han i stort sett i varje del av Sverige har möjlighet att göra lokala anknytningar till sitt ämne. Anders Johnson kan föreläsa om speciella historiska teman, till exempel om en särskild bransch eller region eller om kvinnligt företagande.

Temana är många och anslagen kan variera från folkbildande till kåserande. Alltid framfört med underhållande exempel och en stor portion humor.

Pressbilder

Anders Johnson

Anders Johnson

Skriftställare

Fotograf: Sauman Ng Agerberg

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2