Anders Södergård
Fotograf: Pär-Johan Wedell

Anders Södergård

Kanske bäst att leva medan man kan

Han förmedlar sitt budskap med hela kroppen och bjuder gärna på sång och musik. Anders föreläsning kryddas med självrannsakan och humor, men han är inte rädd för att blotta sig och prata om det allra svåraste.

Anders talarstil entusiasmerar och väcker intresse, han känner verkligen starkt för det han talar om. Föredragen är fyllda av överraskningsmoment, där han blandar friskt mellan olika pedagogiska grepp för att hålla åhörarna ständigt alerta. Han ogillar powerpointbilder som innehåller fullständiga meningar och mycket text. Han siktar på att klara varje föredrag med färre än sju utskrivna ord.

Anders Södergård föddes år 1981 och växte upp i bruksorten Fagersta. Där gick han det naturvetenskapliga programmet och sysslade med musik och idrott, medan han på somrarna arbetade inom stålindustrin. Redan under högstadiet hade livet gjort en helomvändning, när han förlorade sin pappa i en dödlig sjukdom. I efterhand kan han se hur detta låg bakom beslutet att läsa till läkare några år senare.

Efter att ha arbetat som högstadielärare och pluggat civilekonomi påbörjade han läkarprogrammet i Uppsala vårterminen 2003. Att han bara tre år senare själv skulle drabbas av en dödlig sjukdom fanns inte med i Anders sinnevärld. Från och med dagen då han fick diagnosen, förändrades hans liv för all framtid. Från frisk 25-åring till patient med svår cancer.

Anders älskar att möta, påverka, utbilda och inspirera människor, vilket märks tydligt när han håller föredrag. Det började år 2010 då han fick en förfrågan från Spånga-Kista församling om han kunde komma och dela med sig av sina erfarenheter. Det var startskottet för Anders Södergård och sedan dess har han hållit åtskilliga föredrag i väldigt spridda sammanhang, för väldigt skilda åhörare, i Sverige, Norge och Danmark. Flitigast anlitad har han varit av sjukvården, för fortbildning och inspirationsföreläsningar för personal som arbetar med allt från diabetespatienter till vården i livets slutskede.

Ett av de mest speciella uppdragen som Anders minns tydligt var när han hade ett föredrag för de livstidsdömda på Norrtälje anstalt: -"Det var skrämmande, men spännande. Jag hade förberett mig in i minsta detalj och ville så gärna nå fram till dem."

Många har beskrivit Anders Södergård föredrag snarare som en föreställning. Det viktigaste för Anders är att få oss att skratta, mellan allt det tunga och svåra han berättar om. Han vill lämna efter sig en förundran som genomsyras av feelgoodkänslor, även om det gärna får rinna många tårar också.

Välkommen på en föredragsupplevelse utöver det vanliga!

Video

Pressbilder

Anders Södergård

Anders Södergård

Läkare

Fotograf: Pär-Johan Wedell

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2