Våra talare gör också föreläsningar online. Kontakta oss så berättar vi mer!

Ångestpodden
Fotograf: Herman Caroan

Ångestpodden

Ångestpodden

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg sätter träffsäkert och stundtals humoristiskt rampljuset på den psykiska ohälsan.

Statistiskt sätt drabbas var fjärde person någon gång under sin livstid av någon form av psykisk ohälsa. Trots statistiken är det fortfarande ett extremt tabubelagt ämne. I Januari 2015 startade Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, Ångestpodden, med målet att på ett kreativt och nyskapande sätt bryta tabun kring vår tids största folksjukdom, psykisk ohälsa. Året därpå äger de debatten och har 150 000 unika lyssnare varje månad.

Förr eller senare känner du igen dig
Den här föreläsningen handlar om att vara ung vuxen i Sveriges hårda sociala klimat och om den ständigt växande psykiska ohälsan bland unga. De leder dig genom egna erfarenheter ifrån tidig tonår och lägger stor vikt vid att allt lika gärna kunde ha handlat om dig. I humorns tecken berättar de om vad som borde göras för att få fler att våga prata om psykisk ohälsa. Varför känns det så enkelt att berätta för sina vänner eller kollegor att man sitter inne med århundradets förkylning, men så svårt att berätta att man mår dåligt i själen?

Föreläsningen passar för både unga och vuxna. De har föreläst flitigt för både gymnasieelever, föräldrar och för personer som på olika sätt arbetar med och för ungdomar, tex kuratorer, poliser, fältgrupper, politiker, SKL m.fl.

De brukar göra utrymme för frågestund i slutet genom att publiken har möjlighet att under föreläsningens gång ställa frågor genom sms. På så sätt får man möjlighet att ställa frågor anonymt, då ämnet kan kännas känsligt att prata om.

Det du inte lär dig på Handels
En inspirationsföreläsning om att våga följa sina drömmar och om att driva saker framåt. De pratar om sina motgångar, om allt det där som kanske inte alltid syns utåt och om skillnaderna i att driva företag som kvinna istället för som man.

Föreläsningen riktar sig till företag, organisationer eller inspirationsdagar där publiken får följa med på deras resa.

Hur gör man business på sin egen ångest?

Ångestpodden LIVE!
Ångestpodden LIVE innebär att de håller ett samtal, gärna där publiken är involverad, om psykisk ohälsa, ångest eller ett specifikt ämne som kunden önskar. Detta sänds alltså inte ut i deras kanaler. Materialet blir exklusivt för kunden. Vill kunden, får e gärna spela in samtalet och sprida i sina respektive kanaler.


"I dagens samhälle där psykisk ohälsa är så vanligt är det viktigt att man inte puttar problemen under borden utan lyfter fram de för diskussion. Ida och Sofie gör detta så otroligt bra! En lärande föreläsning som verkligen ALLA , för eller senare, kan relatera till." - Blackebergs Elevkår

"Vi har nog aldrig tidigare fått så fin respons, både från lärare och elever. Ni är pålästa, förberedda och ger ett proffsigt intryck." – Realgymnasiet i Gävle

"Tack Ångestpodden för en riktigt bra och givande föreläsning." – Östra gymnasiet i Huddinge

Video

Pressbilder

Ångestpodden

Ångestpodden

Psykologi

Livsöden

Sjukdom / Handikapp

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2