Anja Gatu
Fotograf: Sonia Jansson

Anja Gatu

Nya vägar till lösningar

Med enkla vardagsmetoder kan stora förändringar åstadkommas - och alla kan göra det.

Anja Gatu har lett mångfaldsarbete inom journalistiken i många år och föreläser om hur det är möjligt att hitta nya vägar till lösningar på gamla problem. Ett utvecklat mångfaldsarbete ger en styrka som är ovärderlig i dagens samhälle.

Anja Gatu har sin bakgrund i sportens värld, är journalist på Sveriges Radio och skriver kritikerrosade barnböcker om fotboll. Hon brinner för jämställdhet och inspirerar till att tänka nytt kring såväl arbete som relationer och hur vi formar våra liv.

Anja Gatu föreläser även om stress, arbetsmiljö och utmattningssyndrom. Efter att själv ha diagnosticerats med utmattningssyndrom, följde en lång sjukskrivning då hon tvingades rannsaka sin livsstil. Hon började syna samhällets strukturer. Vad är det som gör att sjukskrivningarna ökar dramatiskt? Varför drabbas främst kvinnor? Hur kan vi förebygga utmattning och utbrändhet, såväl på arbetsplatserna som i privatlivet? Hur hänger egentligen våra kärleksrelationer ihop med arbetslivet? Många sjukskrivningar går att undvika genom kunskap och medvetenhet. Anja Gatu delar med sig av de insikter som hon skaffat sig under sin sjukdomstid.

Anja är även en van moderator och leder samtal om exempelvis idrott, jämställdhet, integration, arbetsmiljö och journalistik.

Hon har gett ut fem barnböcker om fotboll, samtliga inspirerade av verkliga stjärnor. Marta Vieira da Silva, Kosovare "Kosse" Asllani och Therese Sjögran har fått stå förebild för hennes böcker för åldrarna 6-12. Hon föreläser även om hur man skriver inkluderande och normkreativt, samt hur läsande och idrott kan korsbefrukta varandra. På sina författarbesök i skolor och på bibliotek pratar hon om sina böcker och författarskapet, men också om nervositet, vänskap och varför det är härligt att vinna men lätt att döma sig själv när man misslyckas.

Pressbilder

Anja Gatu

Anja Gatu

Fotograf: Sonia Jansson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2