Anna Helsén

Anna Helsén

Med kommunikationen i sitt hjärta

Anna har arbetat med kommunikation i hela sitt liv, ofta i centrum av stora händelser. I hjärtat av nyhetsflödet på nyhetsbyrån TT, i hjärtat av politiken på statsrådsberedningen, i hjärtat av finansvärlden och näringslivet.

Anna Helsén kan med lång och djup erfarenhet från media, politik och näringsliv leda och moderera möten, debatter och diskussioner i de flesta ämnen. Med över 20 år som journalist, presschef hos statsminister Göran Persson och presschef på SEB bank och många år som kommunikationskonsult på JKL har hon stor förmåga att vända på perspektiv och se nya vinklar.

På en scen kan hon varsamt styra samtal och diskussioner och lyfta fram det väsentliga. Hon hittar frågor och inspel som gör talarna tydliga och håller publiken intresserad. Hon förstår vikten av att förbereda sig noga för att på scenen kunna vara spontan och stödjande.

Som konsult arbetar hon med budskaps- och medieträningar, krishantering och personlig coaching inför framträdanden.

Förutom moderatorsuppdrag kan Anna Helsén anlitas som talare i ämnen som medie- och krishantering, mediedrev och medielogikens drivkrafter. Hon kan personligt berätta om medielandskapets förändring sedan hon som reporter följde Olof Palmes valturnéer i buss till #Metoo-rörelsens globala påverkan på dagens företagskulturer.

Anna Helséns CV;

  • Mer än 20 år som journalist, största delen som politisk reporter på TT men också allmänreporter på Expressen m.fl. redaktioner.
  • Head External Communication på SEB Group i fem år – ansvarig för bankens mediehantering i alla länder där banken har verksamhet.
  • Presschef och pressekreterare på Statsrådsberedningen under statsminister Göran Persson i sex år. Ansvarig för statsministerns alla mediekontakter och för samordning med övriga ministrars pressekreterare.

Anna bistår företag, myndigheter och organisationer i arbetet med kommunikativt förhållningssätt, budskap och tonalitet. Hon har gjort ett stort antal budskaps- och medieträningar, dels i utbildningsprogram brett i organisationen, dels vid specifika tillfällen inför medietillfällen. Anna arbetar också med individuell coaching, både inför enstaka framträdanden och i träningsprogram som löper under längre tid.

Pressbilder

Anna Helsén

Anna Helsén

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2