Anna Starrin

Anna Starrin

Hur ska organisationer tänka och agera för att lyckas i framtiden?

Hon kallas i media för Robot-Anna, eftersom hon gärna pratar om automatisering och digitaliseringens påverkan på företag i framtiden.

Anna Frankzen Starrin var nominerad till Årets talare – Genombrott Kvinna 2019 på Talargalan.

Anna Frankzen Starrin är kulturantropologen som drivs av att få företag att våga spana in i framtiden för att hitta sin väg i den digitala transformation med hållbar utveckling som mål. Anna har arbetat som trendanalytiker och innovationskonsult sedan 2003. Anna genomför trendstudier och innovationsarbeten för företag inom många olika branscher.

Du ska inte ge människor det de säger att de vill ha, du ska ge dem det de ännu inte vet att de vill ha!
Anna Frankzen Starrin är trend- och omvärldsanalytikern som har kommit att kallas för Robot-Anna i media. Hon talar, trots sitt smeknamn, om de mänskliga aspekterna i den digitala revolutionen. Hon tar reda på vad vi människor tänker, tycker, behöver och vill ha i framtiden. I sitt enorma framtidsbibliotek har hon megatrenderna som kommer påverka var och en av oss. Hon belyser megatrenderna med en mängd framgångsrika och mindre framgångsrika case som belyser hur företag har valt att innovera inom sina branscher.

I dag när företag inte blir lika gamla, nya innovationer kommer och går och start-up bolag ändrar förutsättningar för hela branscher, är det lätt att känna digital ångest. Anna vill hjälpa till att lindra den ångesten och få oss att hitta nya och gångbara vägar i den digitala transformationen. Hon har också en tydlig agenda - att få oss att reflektera över hur vi kan skapa en hållbar utveckling.

Anna har lanserat en forskningsstudie som heter Urban Trends & Innovation som handlar om att identifiera framgångsfaktorer för innovativa hållbara samhällsutvecklingscase. I studien har man tittat på 100 av några av de mest innovativa hållbarhetsprojekten i världen för att se vad de har gemensamt.

Anna är entreprenören som har varit med och drivit stora framtidsstudier, så som den globala studien Urban trends, the future of cities, Framtidens boende, framtidens möten, framtidens kontor med flera. Hon medverkar regelbundet i radio och TV, skriver artiklar, håller föreläsningar och driver innovationsarbeten med företag och organisationer. Hon är också erfaren moderator. Kanske lite utav en arbetslös fröken, säger hon själv. På ett ödmjukt, allvarligt och humoristiskt sätt guidar hon sin publik in i framtiden.

Pressbilder

Anna Starrin

Anna Starrin

Trendspanare

Fotograf: Pernilla Pettersson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2