Annah Björk
Fotograf: Susanne Kindt

Annah Björk

Ni måste flytta på er

vad kan vi lära oss om jämställdhet från världens mest sexistiska bransch?

Sexism och nedvärderande av kvinnor alltid varit en integrerad del av musikbranschen, från stenkaka till Spotify. Men nu har några av de största unga kvinnliga artisterna inlett en kamp – mot orättvisor och övergrepp och för rätten till sin röst, sin musik, sina pengar och sin sexualitet. Deras erfarenheter och metoder är ren inspiration och wow-känsla för individer och organisationer som behöver en turbomotor i jämställdhetsarbetet.

Följ med Annah Björk in i en smutsig industri som präglats av sexism och tystnadskultur i decennier. Med konkreta anekdoter hämtade från sin bok "Ni måste flytta på er" ger hon er ett VIP-pass dit ni aldrig varit: till musikstudior, skivbolag och scener där artister som Zara Larsson, Laleh, Molly Sandén, Little Jinder och Tove Lo berättat om kampen mot männen med makten. Tillsammans bildar deras häpnadsväckande historier en väv av erfarenheter som som verkligen peppar och hjälper dig där du är. För fungerade deras kamp i världens mest sexistiska bransch, kommer den hjälpa dig också. Annah Björk visar med sin starka föreläsning hur andra branscher kan inspireras av poptjejerna som gjorde revolution och hur man jobbar konkret för jämställdhet och mot sexism.

Annah Björk är prisbelönad journalist, poddare och författare, som har intervjuat alla från Justin Timberlake och Bono till Lana Del Rey och Miley Cyrus. Med 20 års erfarenhet att skriva om kvinnor inom musikindustrin är hon en av Sveriges mest inflytelserika samtida röster. Hon arbetar som frilansande popkulturskribent med uppdrag för landets största tidskrifter, hon skriver regelbundet i Svenska Dagbladet och bjuder tittarna på nya insikter i sitt eget segment om popkultur i Nyhetsmorgon i TV4. Dessutom driver hon podden "Haverikommissionen" med Lasse Anrell, och sitter i juryn för Grammis, Musikförläggarnas pris och Nordic Music Prize.

Boken "Ni måste flytta på er" har uppmärksammats i media och hyllats av såväl recensenter som kända profiler.
"Tack Annah Björk för att du skrev milleniets mäktigaste bok. Läser kapitlena om å om igen" Emma Knyckare
"Tips! För lika delar "fy fan"-eld och "det ska bli bättre för min lillasyster"-pepp" Linnea Henriksson
"Tack Annah Björk för din viktiga bok…. som fick mig att vilja dela med mig. (BTW läs den - och - ta ingen skit!)" Molly Sandén

2017 kom Annah Björks första bok, "Båt 370" om en flyktingbåt på Medelhavet (skriven ihop med Mattias Beijmo), samma år deltog de i den prisade utställningen "I am Alive" på Tekniska museet i Stockholm med en film och en världsunik visualisering av flyktingbåtar. Utställningen har sedan dess visats på flera platser i Sverige och resten av världen, bland annat på House of Sweden vid svenska ambassaden i Washington. Hon drev i många år den populära musik och mode-bloggen "Vad är det för mode?" för Bon.

Annah Björk tar uppdrag som föreläsare, moderator och konferencier.

Pressbilder

Annah Björk

Annah Björk

Journalist

Fotograf: Susanne Kindt

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2