Arkan Asaad
Fotograf: Hugo Thambert

Arkan Asaad

Mitt liv och rätten att få välja

En gripande föreläsning om tvångsäktenskap sett ur en mans perspektiv, om försoningen mellan far och son och om en flykt från Irak, under kriget mellan Iran och Irak

I sin föreläsning berättar Arkan öppenhjärtligt och personligt om relationen med sin pappa, hur det är att växa upp i en familj med starka traditioner och varför han valde att följa sina egna drömmar. Den handlar om Arkan och hans far och den kretsar kring ett stort kurdiskt familjedrama: när Arkan som nittonåring giftes bort mot sin vilja. Den är samtidigt en resa mellan två böcker – från hat och förtvivlan i hans första roman "Stjärnlösa nätter" (2011) till kärlek och försoning i hans andra bok "Blod rödare än rött", som skildrar hans familjs flykt från Irak, under kriget mellan Iran och Irak. Det är en trollbindande, humoristisk och gripande historia om kärlek, svek och försoning.

Arkan Asaad fick för sin bok ta emot Stiftelsen Teskedsordens bokpris 2011 med motiveringen: "Ett starkt vittnesmål om kollisionen mellan en far och son och mellan västerlandets tro på individualitet och mellanösterns starka familjetradition. Men också en berättelse om en ung mans dröm att välja sin hustru av kärlek – en frihetsdröm som nästan kostar honom livet".

2012 mottog Arkan Asaad både Sveriges Radios Novellpris och Klas de Vylders-stipendiet.

Pressbilder

Arkan Asaad

Arkan Asaad

Författare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2