Olof Röhlander - Blir det alltid som du tänkt dig?

Olof Röhlanders regissör säger att Olof är talanglös men idag är han Sveriges mest anlitade föreläsare, med över 200 framföranden per år. 2011 utsågs han till Årets talare. Han är handelsresande i drömmar, en mental tränare med budskapet och egna boken ”Det blir alltid som man tänkt sig”. Talarforum har träffat Olof Röhlander för en kort intervju inför premiären av dokumentärfilmen Talaren, som handlar om Olofs resa. Talaren sänds i SVT2, torsdag 3 oktober kl 20.00.

För fem år sen lät han trycka upp löpsedlar om sig själv med rubriken: ”Årets talare” och gjorde egna tidningsomslag med sig själv på framsidan. Han lyckades och nu är han redo för nästa mål; Broadwayscenen och en internationell publik. Frågan är om det alltid blir som man har tänkt sig? Kommer Olof att lyckas på Broadway, trots att hans föreläsningsregissör säger att han är talanglös?
Ungefär så presenteras dokumentären Talaren av SVT. När Talarforum pratar med Olof är han spänd inför sändningspremiären torsdag 3 oktober

– Det känns pirrigt och spännande på samma gång, säger Olof.
– Självklart är jag stolt och tacksam också, det är ju en ära att just jag är den kameran har följt i Talaren. Samtidigt hade jag just då blivit Årets Talare på Talarforum, så det föll sig kanske naturligt.

Redan i trailern verkar det som filmen är väldigt utlämnande, stämmer det?
– Jo, men de har ju filmat närmare 100 timmar och jag har i princip bara gjort det jag alltid gör, så det blir ju på riktigt.

Finns det något som du, om du hade möjlighet, hade klippt bort eller något som du tycker borde ha fått mer utrymme?
– Ja, men det gör det såklart, fast det är inget jag kan påverka direkt. Ger man sig in i leken får man leken tåla, det är ju ingen reklamfilm det här, utan en dokumentär som ska visa på hur livet som talare kan se ut.

Är det något speciellt i filmen som man bör hålla extra utkik efter?
– Kontrasterna mellan att stå på scen inför en massa människor och att sitta ensam på ett tåg tycker jag är intressanta, likadant mellan New York och lilla Matfors. Filmen beskriver en resa mellan smått och stort, mellan gemenskap och ensamhet, det goda livet samt arbetet bakom, avslutar Olof intervjun. Det är nu dags för honom att förbereda sig för en ny föreläsning. Ni som är sugna på att få se mer av Olof behöver inte vänta länge.

Talaren visas i SVT2, torsdag 3 oktober klockan 20.00.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2