Åsa Degermark
Fotograf: Pernilla Pettersson

Åsa Degermark

Ledarskap i en digital värld – vad krävs för att lyckas?

Åsa har byggt sin kompetens under 20 år som chef, varav de senaste åren mitt i centrum av digitalisering.

Som kommunikationschef på Ericssons avdelning för teknik och innovation har hon varit drivande eller delaktig i ett stort antal förändrings- och digitaliseringsprojekt med partners, start-ups eller andra industrier. Åsa är certifierad ledarskapscoach och utvecklar såväl ledare som ledningsgrupper.

Mitt under den digitala tornadon och konstant förändring började Åsa reflektera, samla insikter och söka verktyg för ledarskap i en digital värld och vad det innebär. Åsas egen erfarenhet i kombination med nya insikter och ökad förståelse resulterade i en bok. I mars 2018 släppte Åsa sin bok, Digitalt Ledarskap – utveckla din förmåga att leda i en digital värld. Under processens gång beslutade sig också Åsa för att ägna sig heltid åt att hjälpa och inspirera chefer och ledningsgrupper att uppgradera sitt ledarskap för att vara rätt rustade i en digital värld. Hon är bl.a. anlitad av Novare Leadership Academy för ledarutveckling inom digitalt ledarskap och kommunikation.

Åsa Degermark belyser förmågor och handlingar för ledare och ledningsgrupper som kan bli direkt avgörande för om ett företag lyckas eller inte med sin digitala ambition. Åsa tydliggör inte bara nya förhållanden och nya synsätt, utan ger också konkreta tips och verktyg hur ledare kan uppgradera sitt ledarskap och utveckla sin kommunikativa förmåga. I sin föreläsning bjuder Åsa på fakta, case och egna erfarenheter i en skön blandning. Hennes mål är att varje deltagare ska få med sig minst 3 konkreta handlingar som de vill ta sig an direkt. Tack vare sin långa erfarenhet som kommunikatör av avancerad teknik, beskriver och berättar Åsa om digitalisering på ett extremt lättbegripligt sätt och inspirerar deltagarna att bli kommunikativa ledare.

Under hösten 2019 tillför hon en inspirationsföreläsning kring AI – hur det kommer att påverka oss som medarbetare och ledare.

På scen är Åsa trovärdig och engagerad. Hennes passion för ämnet smittar av sig till publiken. Med glimten i ögat delar hon med sig av sin egen erfarenhet som ledare och ger exempel som många ledare kan känna igen sig i. Publiken får verkligen något med sig hem!

Åsa föreläser, utbildar, modererar och gör workshops. Hon är lika bra på svenska som på engelska. Hennes föreläsningar riktar sig inte bara mot ledare och ledningsgrupper, utan också mot organisationer som ska starta sin digitala transformation. Samtliga ämnen kan skräddarsys, både i fokus och i tid, efter organisationens eller företagets önskemål. Hon har bl.a. föreläst för Trygg Hansa, Samhall, Fonus, Ingenjörsvetenskapsakademin, Vattenfall och Novare Leadership Academy.

Privat är hon engagerad inom den ideella idrotten och brinner för idrott, motion och hälsa.

Sagt om Åsas föreläsning:
Grymt inspirerande och tar med mig saker direkt i mitt jobb. - Deltagare på Novares Women Executive Program

Video

Pressbilder

Åsa Degermark

Åsa Degermark

Fotograf: Pernilla Pettersson

Modererander företagsledare

Företagsledare som föreläser

Ledarskap

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2