Bengt Baron

Bengt Baron

OSguld i simning - VD-karriär i näringslivet

Bengt Baron har gjort rekordkarriärer både i sportens värld och inom näringslivet. Som guldmedaljör och som VD i flera olika företag måste han sägas ha nått toppen av båda karriärstegarna.

Bengt Baron är ett välkänt namn både inom sportvärlden och inom näringslivet. Han har bl.a. varit VD och koncernchef för V & S Group (Vin & Sprit), chef för Vin & Sprits affärsområde The Absolut Company, VD och Skandinavienchef för Stepstone samt VD för Kodak och Frionor. Baron är styrelseledamot i Thule Group och har tidigare bland annat haft uppdrag som styrelseledamot i Nordnet, EQ Oy, Sverige-Amerikastiftelsen och Tenson Group

2009 blev Bengt Baron VD för sockerkonfektyrsföretaget Leaf. Han utsågs till VD i Cloetta 2012 när Leaf och Cloetta gick samman. 2015 beslutade han sig för att lämna bolaget.

Bengt Baron är före det olympisk guldmedaljör i simning. Han var sommarpratare i radioprogrammet Sommar i P1 på Sveriges Radio P1 2015.

Bengt Baron har gjort en raketkarriär i näringslivet och har före Leaf arbetat som koncernchef för Vin & Sprit, som nordisk affärsområdeschef på Kodak och som chef för Kodak Consumer Imaging Products. I centrum för sitt ledarskap sätter han en tydlig kommunikation av mål och visioner. För att uppnå detta betonar Bengt teamets betydelse där medarbetarnas utveckling är viktig. Han är en handlingskraftig ledare med en personlig och öppen ledarstil.

Bengt föreläser om ledarskap, varumärken, teambuilding och mål & motivation.

Pressbilder

Bengt Baron

Bengt Baron

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2