Bingo Rimér

Bingo Rimér

En av de mest kända fotograferna i Skandinavien

Bingo Rimér talar om att bygga sitt personliga varumärke, entreprenörskap, vilka kommersiella mekanismer som styr media och vad som faktiskt funkar för att uppnå vissa mål.

Han är grundare, huvudägare, kreativ chef och pr-ansvarig för Moore. Tidningen har funnits i många år och nu byter han spår och drar istället igång en modern läsplattetidning med samma namn. Han anser att framtiden ligger i digital distribution och är övertygad om att hela förlagsbranschen går samma öde till mötes som skivbranschen. Första numret av nya Moore kom ut den 2 april 2012 och innehöll ett längre reportage med Bingos stora förebild, superentreprenören Richard Branson. Han har själv haft den stora ynnesten att få arbeta med Branson och hjälpa till med reklamarbetet för Virgins Oceanic- och Galaxy-projekt. Det sistnämnda går ut på att erbjuda privatpersoner resor till rymden. En biljett kostar en miljon dollar. Samarbetet ledde även till att Bingo fick lära känna sin förebild lite bättre och hänga med på en veckas båttur i Mexico.

Bingo Rimér är idag en av de mest kända fotograferna i Skandinavien. Han är även företagsbyggare och en mediaprofil. Efter examen med toppbetyg i fotografering 1994 startade han sin karriär med att arbete i två år på Studio Magnus Reed. Bingo Rimér har jobbat som in-house fotograf för Playboy Skandinavia, Magazine Café (Hachette) och framförallt Moore. Bingo Rimér är delägare och grundare till förlaget Lejon Media (2000), som inkluderar Moore, Pause, Perfect Edition etc. Han var även grundare av Sveriges hetaste underklädesföretag, Sexy.se.

Som frilansfotograf har Bingo Rimér jobbat med uppdragsgivare som bland annat Levi´s, Universal Music, Warner, Panos, EMI, Playboy, Zombia Records, Hachette, Leo Burnett, TBWA, BMG, Dux och MTV.
Bland Bingo Rimérs mest kända fotoutställningar finns "Swedish Blonds" (New York 1998),"Havanna Rules" (Stockholm 2001), och "Sexy by Sweden" (New York 2006). Bingo Rimér är en ständigt omtalad kändisfotograf som har skapat porträtt av Carmen Electra, Steven Tyler, Peter Stormare, Lambretta, Sunblock, Jack Ass, Nick Carter med flera.


Pressbilder

Bingo Rimér

Bingo Rimér

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2