Camilla Kuylenstierna

Camilla Kuylenstierna

AnsvarsFULL - Utsedd till Årets ögonöppnare av Veckans affärer

Den 28 augusti 2005 satte Camilla Kuylenstierna, då strategisk varumärkeschef på Swedish Match, korken i flaskan för gott. I maj 2012 kom hennes uppmärksammade bok "AnsvarsFULL" ut.

Camilla har lidit av alkoholism i mer eller mindre hela sitt liv, först föräldrarnas och sedan sin egen. Pappan var besökschef på Atlas Copco och periodare. Mamman beskriver hon som "parkbänksalkoholist, fast hemma". Föräldrarna gjorde en omvänd klassresa från Östermalm och Lidingö till en trea i Nacka. Mamman dog i en rökningsrelaterad brand i en soclägenhet i Fittja när Camilla var 14 år.

Sedan Camilla hon blev nykter alkoholist 2005 har hon varit helt öppen med sin sjukdom och föreläst mycket om ansvar och alkoholism. Det har fått många att höra av sig och berätta om egna och närståendes problem. Inte sällan människor i ledande näringslivsbefattningar 10-15 procent av Sveriges vuxna befolkning har alkoholproblem och som den demografiska sjukdom det är, är det lika vanligt i alla samhällsklasser.

"Jag vill berätta om ansvar och alkoholism med mig själv som instrument. Syftet är att avdramatisera alkoholism så att vi vågar prata om det. Samtidigt vill jag uppdramatisera konsekvenserna av alkoholism när man inte gör något åt den. Vi har en halv miljon barn som sitter som jag gjorde och har så ont i magen", säger Camilla.

I mars 2012 blev Camilla utsedd till "Årets ögonöppnare" av Veckans affärer med motiveringen: "Utlämnande är bara förnamnet på årets ögonöppnare. Historien hade varit tragisk, om den inte slutat med en arbetsgivare som tog sitt ansvar och en svårt sjuk person som hade modet att bli frisk. Man behöver inte vara alkoholist för att lära sig något av hennes bok AnsvarsFULL."

Själv säger Camilla: "Att sätta korken i flaskan är inte svårt. Det svåra är att inte öppna den igen när känslorna kommer. Men tar man bara hjälp kan livet bli fantastiskt".

Idag driver Camilla Kuylenstierna två egna bolag;Det ena inom marknadsföring, affärsutveckling och ledarskap. Det andra inom utbildning och stöd till näringslivet då personer med alkoholproblem måste adresseras. Camilla är den första i USA Certifierade Interventionisten i Sverige inom frågor som dessa.

Camilla föreläser även om andra ämnen, allt från personligt ansvar till marknadsföring.

Pressbilder

Camilla Kuylenstierna

Camilla Kuylenstierna

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2