Carl-Jan Granqvist
Fotograf: Tony Sandin

Carl-Jan Granqvist

Livsnjutaren från Grythyttan - Skapade Restauranghögskolan

Carl-Jan Granqvist är en mycket välkänd profil från radio och TV där han njutningsfullt talar om mat och dryck och om vikten av måltiden. Han är också en driven entreprenör som ordnade en högskola i Grythyttan och fick dit dess spektakulära byggnad.

Carl-Jan Granqvist entreprenör, gästgivare emeritus, professor i matkonst vid Stavanger universitet, initiativtagare till Restauranghögskolan i Grythyttan vid Örebro universitet och, som det heter, känd från TV. Han är dessutom en av landets mest uppskattade inspiratörer och föreläsare. I sina föreläsningar delar han med sig av sina erfarenheter som entreprenör och gästgivare såväl som på uppbyggnaden av internationella nätverk och deras påverkan på måltidens innehåll och utformning för nya generationers konsumenter.

Den 8 maj 1992 gav riksdagen ett permanent uppdrag till institutionen för restaurang- och måltidskunskap vid Restauranghögskolan i Grythyttan/Örebro universitet, med följande lydelse: "Grythyttan ska ta ansvar för måltidens estetiska gestaltning". Att högskolan därefter inhystes i den spektakulära byggnaden från världsutställningen i Sevilla är ett typiskt resultat av Carl-Jan Granqvists entreprenörskap. I dag har vi kommit fram till att måltidsglädjen består till hälften av sinnenas förmåga att ta till sig en måltidshändelse, och till hälften av sinnenas möte med minnet. Intresset för måltiden är större än någonsin, till inte liten del beroende på Carl-Jans engagerade arbete, och det svenska köket har vunnit internationell ryktbarhet.

Pressbilder

Carl-Jan Granqvist

Carl-Jan Granqvist

Fotograf: Tony Sandin

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2