Charlotte Mattfolk

Passion, energi och kunskap

Charlotte Mattfolk

Framtidsvisionär med över 800 genomförda framtidsstudier

Charlotte ger er möjligheten att blicka in i framtiden. Hon ger er även verktygen för att börja bygga morgondagens affär.

Som entreprenör och managementkonsult med specialisering inom framtidsstudier berör Charlotte lika ofta digitalisering, AI och att driva innovation och transformation i sina föreläsningar. Med sin långa erfarenhet och förmåga att måla upp framtiden och dess möjligheter har Charlotte liknats vid Hans Rosling och hans sätt att visa på nya perspektiv på världen. I SVT:s Morgonstudion medverkar hon ofta som framtidsexpert och under 2022 har Charlotte en ledande roll i en amerikansk TV-serie på temat hur vi tillsammans kan skapa en bättre värld globalt.

Charlotte Mattfolk kombinerar ett visionärt och entreprenöriellt tankesätt och talar oftast om hur framtiden kommer att kunna se ut vad gäller förändrade konsumtionsbeteenden, hur vi kommer påverkas av den teknologi som kommer dominera vår vardag, om nya värderingar och synsätt och om tänkbara nya affärsmodeller och nya sätt att bygga upp företag. Hennes credo har alltid varit att våga bryta mönster, tänka i nya banor, utmana sanningar och konkret prova nya angreppssätt för att skapa framtidssäkrade hållbara företag. Charlotte har en stark passion för att förstå omvärlden och driva förändring som är positiv för både medarbetare, kunder och företag.

Hon har en passion till sitt ämne och en energi som smittar av sig. Det här var en riktig ögonöppnare och booster.Charlotte Mattfolk är författare till en rad studier, varav ett urval är:

  • Framtidens välfärdstjänster 2030 – hur privat och offentlig sektor glider ihop när nya digitaliserade välfärdstjänster skapas (kapitel i OECD-rapport "Digital Transformation and Public Services" i samarbete med Handels (strategiprofessor Robin Teigland och Anthony Larsson)
  • Framtidens konsumtionsmönster 2025 – fyra scenarier som beskriver kundbehov, teknikutveckling och hur man möter detta med nya affärsmodeller och interaktioner
  • Learning from China – how giant chinese players build their eco systems
  • Consumer behavior & Tech trends from SXSW – the world’s largest Digital Conference
  • Framtidens vardagsresande 2025 – hur människor kommer att transportera sig i vardagen och hur digitalisering kommer att driva nya värderingar, affärsmodeller och lösningar
  • Vårt nya samhälle efter Corona – fyra framtidsscenarier som beskriver hur pandemin påverkar samhället, hur vi lever, bor, arbetar.

Pressbilder

Charlotte Mattfolk

Charlotte Mattfolk

Framtidsexpert

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2