Claes Trollestad

Claes Trollestad

Teologie doktor och präst - Betydelsen av en värdegrund

Claes Trollestad talar om olika aspekter på ledarskap, om organisationskulturer, om tydlig kommunikation och om en mogen och personlig livssyn.

Claes Trollestad är teologie doktor, docent i livsåskådningsvetenskap vid Uppsala, medarbetare i Etikakademien och präst i Svenska Kyrkan. Claes har arbetat mycket med forskning bl.a. på Centrum för Etik och Ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och vid University of California, Santa Barbara inriktat på Human Resource Management. Claes Trollestad är även engagerad som ledamot i den rådgivande nämnden för Roburs miljö- och etiska fonder. Claes föreläsningar handlar om olika aspekter på ledarskap och om betydelsen av en värdegrund.

Organisationskulturer är sociala fenomen som växer fram i samspel mellan individer. Medarbetare förväntas ha "high commitment", och denna hängivenhet ska ta sig uttryck som passar in i företagets värderingar. Men är det verkligen rätt väg att gå? Claes Trollestad vill ställa frågor som: Är det viktigt med gemensamma värderingar? Hur tar vi då tillvara olikheterna? Om vi accepterar att människor är olika blir det avgörande för en alternativ ledningsfilosofi med människan i centrum att det finns öppna ledare med tydlig kommunikation och en mogen, personlig livssyn.

Pressbilder

Claes Trollestad

Claes Trollestad

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2