Dan Hasson
Fotograf: Ronnit Hasson

Dan Hasson

Professionell stresshantering av en doktor

Dan Hasson är forskare och författare som doktorerat i stresshantering och hälsopromotion vid Uppsala universitet. Han har en docentur i folkhälsa från Karolinska Institutet och har varit anknuten forskare vid Stressforskningsinstitutet vid Stockholms uni

Idag är Dan Hasson anknuten forskare vid Karolinska Institutet och det prestigefyllda Mayo Clinic och arbetar utöver forskningen med sina två företag Hasson Consulting Group AB och Interactive Health Group AB. Han är en mycket uppskattad föreläsare inom både näringslivet och universitetsvärlden och har en enastående förmåga i att omvandla avancerad vetenskap till påtaglig och lättförståelig information som kan appliceras i det vardagliga livet. I maj 2004 vann Dan Hassons webbaserade program för stresshantering ett hedersutnämnande i EU-kommissionens prestigefyllda tävling "eHealth awards". Dans bok Stressa rätt! som gavs ut i april 2008. Dans ansats är att omsätta avancerad vetenskap till lättförståelig kunskap som blir applicerbar i det dagliga livet.

Stress är en livsviktig reaktion som rätt använd kan bidra till ökad livskvalitet, förbättrad hälsa och högre prestationsförmåga. Samtidigt utgör stressrelaterade sjukdomar ett betydande problem för folkhälsan. Men ett snabbt tempo, många järn i elden och höga personliga krav är inte ohälsosamt i sig. Med effektiv stresshantering och tillräcklig vila stimuleras kroppens olika skyddssystem och kroppen och hjärnan stärks långsiktigt.

Hur ska man då stressa rätt? Det är lätt! Det behöver inte handla om att helt byta livsstil utan snarare om att väva in stresshantering i vardagen på ett naturligt sätt. Det kan man göra både genom sitt förhållningssätt och ett antal lättillgängliga tekniker och metoder. Med små medel kan man förbättra sin sömn, öka sin energi och njuta mer av livet!

Pressbilder

Dan Hasson

Dan Hasson

Fotograf: Carola Björk

Föreläsare med ämnesexpertis

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2