Daniel Akenine

Daniel Akenine

Ny teknologi förändrar alla - Internetgenerationen är nya kunder

Daniel Akenine menar att företag som inte anpassar sig till den nya digitala verkligheten och dess möjligheter riskerar att slås ut. Frågan blir då: Hur ser framtiden ut? Kommer det nya teknologiska genombrott som förändrar allt? Är det redan här?

Som ordförande för Sveriges IT-arkitekter, en organisation han var med och grundade 2007, har Akenine varit ledande i att definiera och forma rollen som IT-arkitekt i Sverige. Hans bidrag har erkänts internationellt – 2015 blev han utnämnd till IASA Fellow, en av de högsta utmärkelserna inom IT-arkitektur, och 2018 erkändes han av tidningarna Ny Teknik och Voister som en av utvecklarna bakom blockkedjetekniken.

Sedan 2019 är Akenine ledamot i regeringens digitaliseringsråd, och från 2023 ingår han i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens avdelning för Informationsteknik. Han har också utsetts av TechSverige och IDG till en av Sveriges 50 mest inflytelserika inom tech.

I sin roll som nationell teknikchef för Microsoft Sverige ansvarar Daniel Akenine för tekniska policyfrågor och säkerhetsfrågor. Han bidrar globalt till olika standardiseringsorgan för att utveckla IT-standarder och hyllades 2015 som en av världens 15 främsta IT-arkitekter av Iasa.

På fritiden är Akenine också en framgångsrik författare, med flera böcker om personlig integritet, IT-arkitektur och molnteknik i sin bibliografi. Hans debutroman, "11 gram sanning", publicerades 2014 och blev väl mottagen, med rättigheter sålda till USA innan utgivning.

Med sin insikt och erfarenhet fortsätter Daniel Akenine att vara en ledande röst inom svensk och internationell IT, ständigt ifrågasättande och utforskande av hur IT kan fortsätta att förändra och forma vår värld.

Pressbilder

Daniel Akenine

Daniel Akenine

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2