Daniel Langkilde

En av Sveriges största AI-profiler

Daniel Langkilde

Förklarar Artificiell Intelligens (AI) på ett begripligt och underhållande sätt

Utvecklingen inom artificiell intelligens, eller maskininlärning, går i ett rasande tempo och det är en stor utmaning att hänga med. Daniel Langkilde gör utvecklingen begriplig genom att på ett nyanserat sätt reda ut vad dagens AI klarar av.

Daniel Langkildes styrka är att engagera publiken i ett annars mycket tekniskt ämne. Hans föreläsningar är både innehållsrika och underhållande. Daniel har en närmast unik förmåga att på ett underhållande och pedagogiskt sätt förklara AI så att den blir greppbar för all typ av publik. Förutom att förklara AI så knyter han även an till de affärsmodeller som krävs för att tjäna pengar på A.I.

Daniel Langkilde har lång erfarenhet av AI, både från såväl industrin som akademien. Han är Civilingenjör i Teknisk Fysik från Chalmers och har varit gästforskare på både UC Berkeley och MIT. Under många år satt han i styrelsen för Chalmers Tekniska Högskola samt att han var med och startade CHAIR, Chalmers stora AI-satsning.

Sedan 2018 är han grundare av AI-bolaget Kognic. Kognic hjälper flera av världens största företag att hantera de enorma mängder data som krävs för att datorer skall kunna lära sig. Kognic har idag över 100 anställda och har blivit världskända för sin mjukvara. Innan han startade Kognic var han chef för "Insamling och Analys" på det svensk-amerikanska underrättelsebolaget Recorded Future som bland annat finansierats av Google.

Daniel föreläser på svenska och engelska.

Pressbilder

Daniel Langkilde

Daniel Langkilde

AI-expert

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2