Dona Hariri
Fotograf: Kajsa Göransson

Dona Hariri

Jurist, moderator och föreläsare

Dona Hariri är jurist, en av Sveriges mest framstående moderatorer och debattledare, hon är även efterfrågad som föreläsare.

Dona föddes en månad innan det brinnande kriget mellan Iran och Irak tog slut som barn till föräldrar som flytt över berg och genom vatten. Med diskriminering, socioekonomiskt utanförskap och familjens sorg bestämde sig Dona för att bli jurist. Hon ville ta makten och ge den till de som behövde den mest, hennes familj och hennes område. Hon köpte sin första lagbok som 12 åring och mot alla odds och utan vuxnas tilltro blev på eget driv och egen kraft jurist. Juristen som trampade upp sin egen stig inom juridiken och gjorde det på sitt sätt.

Dona tror på alla människor rätt att kunna sin rätt oavsett vad man heter, var man bor och ålder. Juristen ska vara en samhällsförändrande aktör och juridiken ett demokratiskt verktyg som ska vara lika tillgängligt för alla. Det handlar om jämlikhet, jämställdhet och alla människors lika betydelse. Därför har hon under många år arbetat med folkbildning som ett sätt att överbrygga glappet mellan rättssystemet och medborgare.

Hon har bland annat grundat juridisk rådgivning i Husby, rörelsen Jurister på Stockholms central under hösten 2015 som samlade hundratals jurister i syfte att bemannade stationen med juridisk rådgivning för alla människor på flykt som anlände samt varit programledare för det prisbelönade tv-program Justitia på SVT som är det första programmet i svensk tv där man förenklar juridik för en yngre målgrupp. Hösten 2019 debuterar hon med boken Fatta lagen! (Norstedts).

Dona Hariri är jurist, en av Sveriges mest framstående moderatorer och debattledare, hon är även efterfrågad som föreläsare. Hon beskrivs som professionell, påläst och minutiöst förberedd moderator som gärna ställer de analytiska och obekväma frågorna. Samtidigt som hon har förmågan att skapa ett tryggt rum för alla, stark gemenskap och skrattet är nära tillhands.

Dona har lett allt från skolpaneler och mindre kommundagar till större konferenser som Europas största mötesplats för mänskliga rättigheter, Mänskliga Rättighetsdagarna, två år i rad och Sveriges största hållbarhetssatsning för unga, we_change.

Donas arbete grundar sig alltid i människan om det så är i form av en föreläsning om engagemang, ett inspirationspass eller ett samtal om hållbarhet och planeten. Människan är utgångspunkten. Och hon lämnar aldrig någon oberörd.

Pressbilder

Dona Hariri

Dona Hariri

Jurist

Fotograf: Kajsa Göransson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2