Eva Jarlsdotter

Eva Jarlsdotter

Häpnadsväckande resultat som inspirerat många!

Det är inte bara hårfärgen som periodvis påminner om Pippi Långstrump. Eva Jarlsdotter lever efter devisen är man stark måste man vara snäll och hon har en "Långstrumpanda" som har gått som en röd tråd i allt hon gjort – från rollen som TT-journalist, Vice President inom globala, författare, föreläsare till social entreprenör.

Efter journalisthögskolan arbetade hon som journalist inom dagspress och nyhetsbyrå, innan hon lämnade journalistiken för att arbeta på ledande roller globalt inom näringslivet. Hon har en executive MBA från Handelshögskolan och hade ansvarat för kommunikation och Corporate Social Responsibility inom AstraZeneca och TeliaSonera. 2011 sa hon upp sig från rollen som Vice President inom TeliaSonera för att ägna sig åt författarskap och företagande.

När hon och hennes familj av ren överlevnadsinstinkt började införa den japanska metoden lean hemma förstod de inte att de snart skulle inspirera många, många fler. Redan inom ett år märktes häpnadsväckande resultat, exempelvis halverade utgifter, ett ekologiskt fotavtryck som var en tredjedel jämfört med tidigare, tvätten gick tio gånger snabbare och de slarvade inte bort en boyta värd mer än en miljon kronor. Hon skrev då den bästsäljande boken Från frustration till flow med lean@home som gavs ut hösten 2013 på svenska och engelska. Den har sedan toppat försäljningslistorna. Idag får Eva Jarlsdotter feedback dagligen av läsare som har inspirerats till en bättre vardag. I slutet av 2017 kom uppföljaren Lev helt enkelt – och vägen dit i Sverige och Tyskland.

Eva har en avväpnande självdistans och använder mycket humor i sina föreläsningar. Med jordnära och konkreta exempel blir igenkänningsfaktorn stor. Hon håller upp spegeln för deltagarna så att man både får lust och verktyg för att själv skapa en hållbar förändring.

2017 höll hon en bejublad TEDx föreläsning på Nordens största TEDx event någonsin, TEDx Lighthouse. Rubriken var "Follow the thread and become the generation that stops climate change".

Eva föredrar att ha ett förberedande samtal med kunden inför föreläsningen, för att kunna bidra fullt ut med det som organisationen behöver.

Eva gjorde en TED-talk i 2017: https://youtu.be/9KXOm5f1E_c

Exempel på rubriker;

  • Följ flödet och bli generationen som stoppar klimatförändringarna
  • Få flyt istället för att fly vardagen
  • Lean Light - en inspirerande insiktsfull intruktion till Lean
  • Len helt enkelt - en teambuilding

Sagt om Eva;
"Evas föreläsning var inte bara en njutning för stunden utan gav förändring på lång sikt. Jag och kollegerna insåg allt slöseri vi ägnade oss åt, både på jobbat och i vardagen. Det frigjorde mycket tid, pengar och miljöresurser." - Anna, Rättsmedicinalverket

"Eva har en otrolig närvaro på scen och lyckades fängsla de 800 deltagarna på TEDx eventet Lighthouse. Det pendlade mellan gapskratt och djupaste allvar och budskapet gick rakt in. Hon var som en kvinnlig Hans Rosling med sin rekvisita och glöd." - Medlem i TEDx team

"För första gången förstår jag LEAN" - Eva, medarbetare på Riksbanken

Pressbilder

Eva Jarlsdotter

Eva Jarlsdotter

Fotograf: Anna Huerta

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2