Eva Krutmeijer

Eva Krutmeijer

Hur kommer ny kunskap till nytta i samhället?

Eva Krutmeijer bygger broar mellan forskare och företagare. Som naturvetare och kommunikatör vet hon hur såväl universiteten, näringslivet som samhällsinstitutionerna arbetar, vilket gör att hon kan de mesta om hur man nätverkar mellan de tre världarna.

Eva Krutmeijer är tillsammans med Henrik Berggren författare till boken "Svenska innovationer som förändrat världen" som utkom i januari 2023 i samband med Sveriges ordförandeskap i EU. Hon föreläser gärna om kända och okända innovationer och berättar intresseväckande om hur de kommit till, människorna bakom och vad som krävs för att fortsätta vara ett av världens mest innovativa länder. Kvinnliga uppfinnare och innovatörer är något hon särskilt intresserat sig för.

Eva Krutmeijer har en lång erfarenhet av att kommunicera forskning till olika målgrupper, från riksdagsledamöter till skolungdomar. Från åren som informationschef på Kungl. Vetenskapskakademien kan hon dela med sig av insikter om kommunikation av de banbrytande forskningsresultat som resulterat i Nobelpris. Men hon ger också inspirerande exempel på hur forskare kan förhålla sig till samhällsutmaningar för att bättre nå ut med sin forskning. Framför allt är hon kunnig inom miljö-, energi- och klimatområdet och visar hur forskare kan bli bättre på att möta omvärldens behov av sammanhang, analys och framtidsberättelser.

Eva Krutmeijer är också en uppskattad moderator.

Pressbilder

Eva Krutmeijer

Eva Krutmeijer

Rådgivare

Fotograf: Marcus Erixon

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2