Felicia Feldt och Mian Lodalen

Felicia Feldt & Mian Lodalen

Om rätten att slippa försonas med sin mamma

I ett samtal, lett av Mian Lodalen är huvudfokus Felicia Feldts upplevelser av att vara dotter till en av Sveriges främsta barnexperter.

Både Felicia Feldt och Mian Lodalen gjorde det förbjudna när de skrev utlämnande och personliga självbiografier om föräldrar som ännu är i livet. Utifrån personliga erfarenheter synliggörs utsatthet i en gränslös vuxenvärld som präglats av missbruk och de ställer vågade frågor om hämndkänslor, villkoren för moder- respektive faderskap, barnets villkorslösa kärlek, samt den moraliska komplexiteten i att lämna ut sin förälder i det offentliga.

Författarna tar avstamp från sina romaner Dårens dotter och den hett omdiskuterade Felicia försvann. De är inte alltid överrens om allt, vilket skapar en spänning på scen. I ett dynamiskt och utlämnande samtal berättar de om sin syn på självbiografins sanningar och konsekvenser. Vinster och förluster. Om att ta makten över sitt eget liv och komma tillbaka, trots en sårig start i livet. Och ställer den brännande frågan om man till varje pris måste försonas. I det här mötet får publiken ta del av både djupaste allvar och öppenhjärtig humor.

Bakgrund: Felicia Feldt är författare, manusförfattare på en kommunikationsbyrå och sjuksköterska inom hemsjukvården. Hon bor i Stockholm, har fästman, barn och bonusbarn. Och har skrivit den mycket uppmärksammade självbiografin "Felicia försvann".

Mian Lodalen är journalist och författare och lever i Stockholm med fästmö och två bonusbarn. Hon har en rad romaner bakom sig. Den kritikerrosade och självbiografiska barndomsskildringen "Dårens dotter" är utgångspunkten för samtalet med Felicia Feldt.

Samtalet pågår efter önskemål mellan 45 min och 1 1/2 timme, med frågestund efter framträdandet.

Felicia Feldt och Mian Lodalen

Felicia Feldt och Mian Lodalen

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2