Filip Cederholm

Filip Cederholm

Socialt ansvarstagande kan förändra världen

Filip Cederholm är fotograf och konstnär som tror att konst kan förändra världen. "Vi är alla konstnärer i våra liv och det är vi som individer som skapar kulturen på jobbet, i hemmet och i världen genom våra värderingar"

Med värderingar som ledstjärna tar Filip Cederholm med dig på en resa runt jorden där du får möta andra kulturer och sätt att tänka. En inspirerande resa om en person som vågade släppa sin framgångsrika karriär som fotograf för att hjälpa andra. Från en ytlig reklamvärld med fester och galenskap till att med tusentals barn skapa fotokonst som genererar pengar till välgörenhet.

Filip har sovit mer än 1 år av sitt liv under bar himmel, rest runt jorden i drygt 7 år, bott med munkar i Indien, seglat över södra och norra Atlanten. Filip har även varit reklamfotograf i Stockholm, drivit produktionsbolaget YAYA Creative och gjort kampanjer till företag som TV4, Red Bull, Adidas, Ernst & Young och porträtterat profiler som Börje Salming, Petra Marklund, Robert F Kennedy Jr, Mikael Persbrandt med flera. Livet gick på räls och Filip hade kommit dit många fotografer drömmer.

Åren i Stockholmsbruset fick Filip att fundera över frågan vad meningen med livet är och om han kunde använda sin kreativitet till att skapa positiv förändring i samhället. Vid 32 års ålder släppte han sin karriär och startade foto/välgörenhetsprojektet ABC Charity tillsammans med Ashley Cooper. ABC Charity är världens första alfabet fotograferat från luften med tusentals barn runt om i världen. Projektet har publicerats i över 100 dagstidningar världen över samt fått stöd av bland annat fredspristagaren Desmond Tutu som säger "ABC Charity is a very important project".

Från en kugge i det materialistiska hjulet till att leva i en 30 kg ryggsäck kommer Filip ta dig/er på en resa med fokus på värderingar. Han pratar om två typer av glädje och att vägen till ett framgångsrikt företag är att personalen mår bra både i sina privatliv och på jobbet. Han tar ett unikt grepp på CSR och vill inspirera företag, kreatörer, konstnärer och artister att ta ansvar för sin kommunikation och hur den påverkar barn och ungdomars värderingar. Filip ser mycket positivt på framtiden och är ett bevis på att det är värt att tänka utanför boxen och tro på sina idéer.

Filip har en fantastisk glöd och energi som smittar av sig och berör. Prestigelös och med insikt, värme, oräddhet och en enorm drivkraft och kreativitet både ser och skapar han möjligheter för en bättre värld.

Filip Cederholm

Filip Cederholm

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2