Fredrik Eklöf
Fotograf: Marcus Bjarn

Fredrik Eklöf

Även om genus och mångfald är ett huvudfokus för Fredrik Eklöf, så anpassar han alltid föreläsningar och utbildningar så att dessa "mjuka" frågor bidrar till de "hårda" resultaten.

Fredrik Eklöf sprider på ett milt och energiskt sätt transformerande visdom och inspiration till såväl börs-VD:ar som gräsrotsaktivister runtom i världen. Som vit, medelålders, heterosexuell, medelklassman står Fredrik själv mitt i normen. Han talar om både yttre och inre motstånd mot förändring och är expert på att få människor i alla kulturer, åldrar och branscher att se hur allas våra omedvetna bias och beteendemönster upprätthåller diskriminerande praktiker och kulturer - även när vi tror att vi gör motsatsen.

Ledare och arbetsmiljöer som inte är inkluderande får allt svårare att attrahera och behålla de bästa talangerna. Mångfald och jämställdhet är inte längre frågor som företag ägnar sig åt bara för att det ser bra ut. Allt fler framgångsrika företag har sett vikten av att förstå hur olika grupper av kunder och medarbetare fungerar och tänker. Allt fler ser att en välfungerande, heterogen grupp presterar och mår bättre än en välfungerande homogen grupp.

Ett av de största hindren mot välfungerande, välmående, kreativa och innovativa grupper är omedvetna attityder, tankesätt och beteenden, det som kallas unconscious bias. Vi tror gärna att problem i en grupp beror på andra än oss själva.

Fredrik Eklöf är föreläsare, ledarskapskonsult och doktorand som har föreläst och utvecklat grupper sedan 1996. Han skräddarsyr gärna sina föreläsningar för att säkerställa relevans och värde för åhöraren. Han visar på ett inspirerande, tankeväckande och avväpnande sätt hur mycket organisationer och individer har att vinna på jämlikhet och inkludering,

Fredrik Eklöf anlitas för att inspirera och utbilda gruvarbetare i norra Sverige, bankchefer i Stockholm, människorättsadvokater i Sydafrika, somaliska flyktingar i Kenya, studenter i Kabul, Afghanistan och mångfaldschefer från USA. Fredriks föreläsningar och utbildningar bygger på ett livslångt engagemang för att organisera människor för en bättre värld för alla.

Jämställdhet & mångfald

 • Behövs det verkligen mer jämställdhet i världens mest jämställda land
 • Vad män och företag har att tjäna på ökad jämställdhet
 • Diskriminering måste väl ändå bero på andra idioter
 • Hur du får män att fatta genus och vita att fatta mångfald

Om ledarskap

 • Unconscious bias
 • Att hålla som ledare
 • Känslomässigt kompetent ledarskap
 • Ledare /Specialist

Om medarbetarskap

 • Känslomässig läskunnighet
 • Kollegial handledning - en metod för personalutveckling i vardagen

Om ett av Sveriges största bedrägerier
Fredriks senaste föreläsning handlar om hur Brf Ida i Malmö blåstes på 200 milj kr. Fredrik tog som nyinflyttad över ordförandeskapet efter att tidigare ordförande häktats för trolöshet och mutbrott. I föreläsningen berättar Fredrik hur detta gick till och visar hur vanliga, seriösa företag tjänar extra pengar på bostadsrättsföreningar och såväl offentliga som privata inköpare.

 • Att blåsa en bostadsrättsförening - Hur din brf kan spara miljoner
 • Så här blåstes brf Ida på 200 milj kr - lärdomar för alla som lägger beställningar eller arresterar fakturor

Idéhistoria
Fredrik Eklöf är doktorand i idéhistoria med specialistkunskap om följande ämnen;

 • Nobels fredspris
 • Moraliska förebilder - The Making & Meaning of Secular Saints
 • Albert Schweitzer - den moraliska superstjärnan som falnade
 • Martin Luther King, Jr, och hans svenska och norska beundrare

Pressbilder

Fredrik Eklöf

Fredrik Eklöf

Fotograf: Marcus Bjarn

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2