Fredrik Heghammar

Fredrik Heghammar

Att leda innovationsprocesser

Vi befinner oss mitt i en digital transformation där innovation spelar en större roll än någonsin. Innovationer som skall skapa jobb, tjänster, produkter och ta oss säkra in i framtiden. Det skapar ett nytt behov av processledare inom innovation.

Fredrik Heghammar är professionell föreläsare och utbildare sedan mer än 15 år. Fredrik skräddarsyr sina föredrag utifrån kundens specifika behov för att hjälpa dem att decentralisera innovationskraften inom den befintliga organisationen. Fredrik erbjuder föreläsningar och "hands on" workshops. Bland tidigare kunder finns många stora koncerner, Start ups, myndigheter, universitet och landsting, t ex. Fortum, Skatteverket, Peltarion, Fortum, Vattenfall, Arbetsförmedlingen, Sveriges Radio, SalesOnly, Academic works, H&M, Swedbank, Avanza, PWC, Grant Thornton.

Fredriks föredrag sammanfattar och presenterar ämnet att leda innovation på ett pedagogiskt, inspirerande och lättsamt sätt, en oerhört viktig ingrediens för företag som befinner sig i den digitala transformationen. Alla blir delaktiga och får en rejäl dos nya kunskaper med sig hem. Praktiska kunskaper att använda i sitt arbete varje dag. Fakta blandas med anekdoter, kreativa övningar och aha–upplevelser, allt i ett medryckande tempo där ingen kan sitta oberörd!

Vetenskapen visar att olika perspektiv är nyckeln till banbrytande innovation. Vi måste få alla perspektiv med i blandningen för att kunna lösa komplexa utmaningar, inte bara experternas. En homogen-arbetsgrupp där människor har samma färdigheter eller har arbetat länge tillsammans har en tendens att välja säkra lösningar för att undvika misslyckanden. Men att bara blanda upp gruppen med olika perspektiv löser inte problemet, snarare tvärtom.

Vetenskapen visar faktiskt att medelvärdet på idéerna blir lägre med en interdisciplinär-arbetsgrupp än de idéer som kommer från en homogen-arbetsgrupp. Den interdisciplinär-arbetsgruppen kommer att misslyckas mer än den homogena, men är till trots mer benägna att hitta de banbrytande lösningarna, idéer som saknas helt i den homogena gruppen. Dessa misslyckanden är avgörande för att vi ska hitta de banbrytande lösningarna. Men vem vill misslyckas? Med en interdisciplinär-arbetsgrupp måste du arbeta på ett annat sätt. Vi måste följa en process där vi tillåter oss att misslyckas och där vi kan lära oss att misslyckas snabbt, inte stort!

Genom att arbeta i Sprintar och ha ett prototyping tänkesätt kan vi undvika de stora misslyckandena och låta oss täcka mycket mark och testa våra idéer, snabbt, till en låg kostnad.

Pressbilder

Fredrik Heghammar

Fredrik Heghammar

Rådgivare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
array(11) { ["network"]=> NULL ["network2"]=> NULL ["gclid"]=> NULL ["matchtype"]=> NULL ["copy"]=> NULL ["referer"]=> string(6) "Direct" ["last_language"]=> string(2) "sv" ["root_folder"]=> string(0) "" ["zopim"]=> array(1) { ["set_referer"]=> bool(true) } ["newsclick"]=> int(1) ["pageview"]=> int(1) }