Fredrik Paulún
Fotograf: Peter Knutson

Fredrik Paulún

Välkänd och inspirerande hälsoprofil och entreprenör

Fredrik är en av Sveriges mest kända hälsoprofiler och är en flitig debattör och mycket uppskattad föreläsare när det gäller kost och hälsa. Han är utbildad näringsfysiolog (filosofie magister i nutrition) vid Stockholms Universitet.

Fredrik Paulúns hållning är liberal och principen är att man kan äta som man vill så länge man grundar med nyttig mat och håller mängderna på en vettig nivå. Han tycker man ska äta alla näringsämnen och är mot extrema dieter som begränsar och förbjuder. Eftersom han började sin karriär med att skriva mycket om kost och träning finns fortfarande stor fokus på det, men han ägnar sig gärna även åt folkhälsa, viktminskning, allmänt välmående och kostterapier.

Han är själv tvåbarnspappa och pratar gärna om hur man löser kosten hemma hos barnfamiljen. Han medverkar regelbundet i radio och TV och skriver för tidningar som Iform, Ironman och Allas. Fredrik har skrivit ett 20-tal böcker som totalt sålt i över 1,3 miljoner exemplar vilket gör honom till en av de mest lästa fackboksförfattarna i Sverige. Böckerna är översatta till bl a engelska, tyska, finska, norska, danska och isländska.

Föreläsaren
Fredrik Paulún föreläser i hela världen på engelska och svenska och har hållit mer än 1 500 föreläsningar. De beskrivs som underhållande, tänkvärda, lärorika, inspirerande och spännande.

Entreprenören
Som entreprenör i hälsobranschen har Fredrik lyckats mycket bra med sitt varumärke "Paulúns". Många är de hushåll som har en förpackning med Paulúns müsli, granola eller superflingor på frukostbordet. Andra produkter Fredrik lanserat i dagligvaruhandeln är juice, bröd, smoothies, kokosvatten, bars och supergröt. Fredrik samarbetar med Orkla Foods Sverige när det gäller Paulúns livsmedel och tillsammans har de fått priser för olika lanseringar, och uppnått stor framgång som få hade räknat med. Paulúns hör till de absolut mest framgångsrika hälsovarumärkena i Norden med en årlig omsättning på över 100 miljoner kronor och en mycket kraftig tillväxt.

Fredrik förvaltar själv varumärket i andra klasser som rör bland annat utbildningar genom sitt bolag Paulúns Näringscenter. Där utbildas kostrådgivare och personliga tränare. Han har även startat Paulúns Deli, vilket är en kedja med servering av nyttig snabbmat och idag finns enheter i Stockholm, Örebro och Norrköping.

Förslag på ämnen
• Ät lagom nyttigt – grundläggande om kost och hälsa
• Kost för prestation – få maximalt ut av din träning
• Genvägar till fettförbränning – prestera bättre och minska kroppsfettet
• Viktminskning utan hunger – maten är din bästa vän vid viktminskning
• GI – få koll på blodsockret
• Paulúns Paleo – Stenålderskost för den moderna människan
• Dieters plus och minus – Paulún reder ut begrepp som 5:2, LCHF, Isodieten, LCHQ och Viktväktarna
• Pappas skafferi – Så ger jag min familj den bästa maten utan att krångla till det
• Paulúns – Så byggde jag ett av Sveriges mest kända hälsovarumärken

Pressbilder

Fredrik Paulún

Fredrik Paulún

Näringsfysiolog

Fotograf: Peter Knutson

Utbildare med ämnesexpertis

Utbildare med en företagsledarhistoria

Företagsledare som föreläser

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2