Hans Blix

Hans Blix

Före detta chef för FN:s vapeninspektörer i Irak

Hans Blix är förmodligen en av de svenska som är mest känd i utlandet. Som chef för vapeninspektörerna i Irak hamnade han verkligen i världspolitikens centrum. Hans tilldelades Årets talare 2013 - Hederspris av Talarforum.

Hans Blix är en av de i utlandet mest kända svenskarna, ofta intervjuad i stora nyhetskanaler som BBC, CNN, CBC, Deutsche Welle. Han har ett förflutet som Sveriges utrikesminister 1978-1979 och som generaldirektör för IAEA under perioden 1981-1997. Hans ägnar sig åt två huvudintressen: avspänning och nedrustning i världen och internationell energipolitik med tyngdpunkt på kärnkraft och är numera även hedersdoktor vid ett tiotal universitet i världen, bl.a. Cambridge och Moskva.

År 2000 utsågs Hans Blix av FN:s generalsekreterare Kofi Annan till chef för FN:s vapeninspektioner i Irak. Att hans internationella arbete, speciellt som chef för vapeninspektörerna i Irak, varit kontroversiellt är ingen överdrift att påstå, och han har ständigt befunnit sig i det mediala rampljuset (till och med i den satiriska filmen "Team America" där han har det tvivelaktiga nöjet att se sig offrad till hajarna av Nordkoreas Kim Jong-Il).

Hans Blix har en unik inblick i den internationella, politiska världen, vilket märks under hans initierade föreläsningar som är fyllda av skarpögda iakttagelser och analyser av vilka motiv och bevekelsegrunder det är som formar världspolitiken.

Pressbilder

Hans Blix

Hans Blix

FN-sändebud

Föreläsare med ämnesexpertis

Omvärld

Föreläsare som drar publik

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2