Hans Bourghardt

Hans Bourghardt

Kulturvetare och retoriker - Hur man bygger upp en argumentation

Hans Bourghardt ger gärna handfasta råd om hur man bygger upp argumentation och desarmerar invändningar. Och inte minst hur man avslöjar argumentationsknep och regelrätta falsarier.

Hans Bourghardt är kulturvetare och retoriker. Hans intresse för litteratur och film ledde honom i slutet av åttiotalet in på dramaturgi. Efter en avslutad vidareutbildning i filmmanusskrivande på Dramatiska institutet började han arbeta som dramaturg och lektör på SVT Drama. Han har sedan mitten av nittiotalet förläst, undervisat och givit workshops i retorik och föreläser bl.a. i praktisk retorik vid Lunds universitet. Hans Bourghardt talar om presentationsteknik och retorik och även om storytelling ur ett retoriskt perspektiv.

Hans menar att argumentation inte måste vara en slags krigsföring med orden som ammunition. Retoriken kan också vara en metod för dialog och för att få kunskap. Retorik blir då mer konsten att överväga och söka lösningar på olika handlingsproblem. Det hindrar inte att retorik i grunden också kan vara praktisk, konkret och målinriktad. Hans Bourghardt förmedlar även gärna handfasta råd för hur du bygger upp en argumentation, desarmerar invändningar, snickrar ihop ett effektivt tal och avslöjar olika typer av argumentationsknep och falsarier.

Pressbilder

Hans Bourghardt

Hans Bourghardt

Föreläsare inom Storytelling

Utbildare med Storytelling som verktyg

Inspirerande föreläsare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2