Helena Kubicek Boye
Fotograf: Martin Magntorn

Föreläsare, psykolog och författare

Helena Kubicek Boye

Tema 1: Konsten att sova gott - Tema 2: Ungdomar i riskzonen för kriminalitet

Helenas föreläsningar bygger på evidensbaserade metoder och forskning samt mångårig erfarenhet som psykolog inom flera områden.

Med mer än femton års erfarenhet som föreläsare är Helena idag en väletablerad föreläsare inom psykologi. En återkommande feedback som ofta ges på utvärderingarna är att föreläsningar är informativa, engagerande och givande. Helena anpassar sina föreläsningar efter varje kunds önskemål och hennes mål är alltid att alla som lyssnat ska kunna ta med minst en sak som kommer förändra något för dem.

Helena Kubicek Boye har framförallt två teman på sina föreläsningar och workshops. Det ena är sömn under rubriken «Konsten att sova». Föreläsningen summerar hennes nästan tjugoåriga arbete som psykolog där hon tidigt arbetade med sömnproblem och även som sömnexpert i media och författare inom området. I föreläsningen delar Helena med sig av sina bästa tips och råd för att skapa bättre sömn. Den ger en grundläggande kunskap om hur sömnen fungerar och hur vi kan förbättra vår sömn, eller skapa nya goda sovvanor.

Hennes andra föreläsning «Bemöta och arbeta med ungdomar i riskzonen för kriminalitet» riktar sig till de som möter och arbetar med ungdomar som befinner sig i riskzonen för antisociala sammanhang, kriminalitet eller redan har hamnat i våld och brottsliga nätverk. I den här föreläsningen får ni lära er om de olika riskfaktorerna som bedöms vad gäller ungdomar och hur man kan upptäcka och hantera dessa. Föreläsningen innehåller även moment av hur man arbeta med förändring, impulskontroll och minska våldsbeteende.

Helena har en bakgrund som reporter på Kvällsposten, svensk Damtidning och Expressen. Hon är utbildad leg psykolog, KBT-terapeut och har arbetat både som anställd inom företagshälsovård och psykiatri och som frilans. Hon har startat en digital tjänst inom sömnbehandling och prisats som årets nytänkare och nominerad till Stora psykologpriset. Senaste åren har hon fokuserat sin expertis på att arbeta med ungdomar som är dömda till sluten ungdomsvård där hon arbetar med riskbedömningar samt behandlingsprogram mot kriminalitet och våld. Hon medverkar regelbundet i media både tryckt media, radio och TV. Delar av föreläsningen om sömn finns även på TEDx.

Sina samlade erfarenheter har hon bland annat summerat i böckerna Konsten att sova (Bladhbyblad, 2016) och Från depp till Pepp (Pocketförlaget, 2016), samt Wild Swimming (Polaris Fakta, 2021). Hon har även specialskrivit sömnsagor för John Cleese samt ligger bakom succéserien SOMNA inläst av Mikael Persbrandt, samt flera böcker för barn. Parallellt med sitt arbete som psykolog har Helena även skrivit en deckarserie om sex böcker med huvudperson Anna Varga (Bokfabriken 2018-2024) samt den senaste och pågående Profileraren (Norstedts, 2023)

"Har fått så mycket positiv feedback av mina kollegor för ditt pass på regionmötet igår. Stort tack för att du kunde komma och dela med dig av kunskap och inspiration!" Carin Winberg, marknadsansvarig Atea Sverige AB.

Pressbilder

Helena Kubicek Boye

Helena Kubicek Boye

Leg. psykolog

Fotograf: Martin Magntorn

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2