Henrik Hjelt
Fotograf: Peter Knutson

Henrik Hjelt

Underhållare och Moderator

Henrik Hjelt är en av Sveriges mest uppskattade personligheter. Han har medverkat i många olika program och många minns honom särskilt från "Parlamentet".

Henrik Hjelt är skådespelare, kreatör, regissör, manusförfattare, ståuppartist, moderator och konferencier. Förutom det är han utbildad jurist och reservofficer, något som märks inte minst i hans humoristiska, specialskrivna upplägg för företag och vid konferencieruppdrag. Skickligt driver han programmet framåt med precision, samtidigt som han är öppen för improvisation. Henrik åtar sig även uppdrag som föreläsare och talar då om konsten att gå sin egen väg samt hur man utnyttjar sin kreativitet.

Som konferencier eftersträvar Henrik att alltid bidra med något utöver att bara driva programmet framåt. Med sin juridiska bakgrund analyserar och frågar Henrik efter att få klarhet i frågor som kan uppkomma. Och med sin militära historia driver han programmet framåt med precision men är öppen för improvisation.

Henrik har två föreläsningar
Att gå en ny väg
Med denna föreläsning ger Henrik oss tips och verktyg att använda oss av när vi ska, eller bara funderar på att, gå en ny väg. Hur tänker Henrik när han så fundamentalt byter bana i livet eller hur resonerar Henrik då han vill kasta sig ut och prova på ngt nytt? Faktiska och praktiska resonemang blandas med en rejäl portion humor i denna givande föreläsning.

Att gå från att vara Reservofficer i Marinen till att börja studera juridik var en ordentlig omställning för Henrik som också fick honom att inse att det går att byta bana och prova på något helt nytt. Efter att ha tagit sin jur.kand vid Uppsala universitet så var förväntningarna från omgivningen höga och allt pekade på en advokatkarriär i Stockholm. Men Henrik ville annat. Efter att ha arbetat och studerat med "försvar", vare sig det gäller Försvarsmakten eller i domstolar, så ville Henrik arbeta med glädje och skratt som förtecken. Att gå en ny väg blev svaret.

Och just de tankar, tillvägagångssätt och utmaningar som Henrik då stötte på är det han talar om i denna föreläsning. Analysera Planera Genomföra, låter enkelt men hur ska man faktiskt och praktiskt agera? Och ska man verkligen gå en ny väg överhuvudtaget? Ja, det tillsammans med personliga historier och reflektioner är vad vi får uppleva i denna föreläsning.

Och visst kommer det att finnas gott om plats för humor kring ämnet. Inte för att skämta bort allvaret utan för att genom skrattet känna glädje och energi för att våga mer. Skratt får oss att öppna våra sinnen och om sanningen ska fram så har Henrik en hel del personliga upplevelser som balanserar fint mellan komedi och tragedi. föreläsning heter "Om och genvägar" och handlar om relationer, att gå sin egen väg och ha en riktning i livet.

Hans förra föreläsning Om och genvägar gör Henrik fortfarande om så önskas och handlar mer om relationer, att gå sin egen väg och ha en riktning i livet.

För större konferenspass har går Henrik gärna in i karaktär under 15 minuter och ger en humoristisk konsultföreläsning i hundra med mycket specialskrivet material.

Och för större sällskap går det också att boka in Henriks humorshow (70 min) - "Nu blire åka av" - En Work In Progress Show! som han turnerat runt i Sverige med 2022

Pressbilder

Henrik Hjelt

Henrik Hjelt

Komiker

Fotograf: Peter Knutson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2