Henrik Mitelman

Henrik Mitelman

Mästaren på att förvandla komplexa system och skeenden till hanterbara insikter

Henrik Mitelman är något så ovanligt som en oberoende konjunktur-, finans- och trendanalytiker. Efter 15 år i finansbranschen, sadlade han om till krönikör för Dagens Industri.

Henrik Mitelman kombinerar skrivandet med föredrag för företag och institutioner, till exempel vid större kundträffar eller ledningsgruppsmöten. Föreläsningarna brukar fokusera på det dagsaktuella läget, möjligheterna i världsekonomin, tillväxtländerna som tar över stafettpinnen och våra chanser här i Norden att dra nytta av det hela.

Henrik Mitelman är en central figur inom svensk ekonomi och journalistik. Hans omfattande erfarenhet och djuplodande kunskap har etablerat honom som en auktoritet inom dessa fält.

Mitelman började sin karriär som ekonom, där han snabbt visade sin skarpa förståelse för både svensk och internationell ekonomi. Hans arbete i denna kapacitet gav honom en solid grund för att navigera i de snabba och ständigt föränderliga ekonomiska landskapen. Mellan 2000 och 2011 arbetade han som chefstrateg och chefsanalytiker på SEB

Denna kunskap, tillsammans med hans naturliga kommunikationsförmåga, ledde honom till journalistiken. Mitelman skrev under en tid parallellt för Svenska Dagbladets Näringslivssidor och är idag krönikör på Dagens Industri. Henrik är mycket respekterad för sin förmåga att bryta ner komplexa ekonomiska ämnen till lättförståelig information. Hans analyser och insikter har upplyst allmänheten om viktiga ekonomiska händelser och trender.

Henrik Mitelman är mer än bara en ekonom och journalist. Han är också en författare, känd för att skriva med insikt och klarhet. Hans arbete sträcker sig över ett brett spektrum av ämnen, men alltid med en stark förankring i ekonomiska frågor.

Henrik är känd som en mycket entusiastisk talare. Hans intresse och engagemang för världstrenderna är omvittnat och omtalat. Eller som han själv säger: "Ibland blir det rätt, ibland går jag snett. Men det är ruskigt spännande. Aldrig tidigare har världen förändrats så snabbt".

Pressbilder

Henrik Mitelman

Henrik Mitelman

Ekonomijournalist

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2