Ibrahim Mohamad

Ibrahim Mohamad

Utmaningar, möjligheter och förändring

Ibrahim Mohamad erbjuder skräddarsydda workshops och föreläsningar inom bland annat tillit, gemenskap, mångfald, integration och förändring.

Ibrahim Mohamad är flyktingbarnet som lyckades hitta sin plats i Sverige. Han är en prisbelönt talare, och föreläser om hur vi kan skapa trygga, inkluderande och framgångsrika organisationer och samhällen. Ibrahim har gått från utanförskap till en position som en av Nordens unga lovande talanger inom kommunikation och ledarskap. Han har vunnit flera internationella priser för sin förmåga att inspirera, informera och engagera åhörare. Ingen går oberörd från Ibrahims föreläsningar!

Under 1990-talet kom han som flykting till Sverige men de känsliga tonåren färgades av erfarenheter av utanförskap och svåra umbäranden. Ibrahim stammar. Han vet hur det är att känna sig "annorlunda", men han vet också vad som krävs för att inspirera och skapa förändring. Han har studerat finans och teater i USA, och är även statsvetare från Stockholms universitet. Han har flera års erfarenhet av att inneha ledande positioner inom, kommunikation, HR och politiska uppdrag. År 2013 korades han till årets nordiska talare av Toastmasters International.

Ibrahim erbjuder föreläsningar och workshop inom:

  • Tillit & arbetsglädje
  • Mångfald
  • Integration
  • Presentationsteknik

Ibrahims föreläsningar berör, motiverar och inspirerar människor med vittskilda erfarenheter. Genom hans historia - och befintlig forskning - ges åhörarna verktyg att själva ta tag i utmaningarna och skapa förändring. Han är en medryckande berättare som bjuder på sig själv och de många avgörande erfarenheter han gjort i livet.

Meriter och erfarenhet:

  • Toastmasters Internationals Nordiska talarpris 2013
  • Enhetschef offentlig sektor
  • Fil kand statsvetenskap, Stockholm
  • Fil kand företagsekonomi, WA, USA
  • Mer än 10 års erfarenhet av ideellt arbete
  • Utbildare och coach i presentationsteknik

Tillit och arbetsglädje
Tilliten till våra kollegor, vår arbetsgrupp och ledning påverkar vår prestation och vårt välbefinnande mer än vi tror. Ibrahim lyfter upp viken av tillit och gemenskap för att skapa välmående grupper och företag, samt belyser hur vi kan skapa en kultur som främjar samarbete, produktivitet och välvilja. Ibrahim använder sina erfarenheter - såväl framgångar som misslyckanden - och befintlig forskning. Föreläsningen innehåller flera diskussionspunkter, och den erbjuds även som en workshop.

Passar företag, föreningar & organisationer 45 - 180 minuters föreläsning Tema: tillit, arbetsglädje & prestation Språk: svenska eller engelska Kan även erbjudas som workshop

Mångfald - möjligheter och utmaningar
Mångfald är en potential – forskning visar att mångfald kan leda till ökad lönsamhet och produktivitet. När är mångfald en styrka, och när kan mångfald leda till kulturkrockar, subgrupper och utmaningar? Hur kan vi skapa en mångfaldsdriven organisation byggd på tillit och gemenskap? Ibrahim använder sin bakgrund och sina erfarenheter från alltifrån sin tid i utanförskap till sina erfarenheter från både privat - och offentlig sektor. Med hjälp av sina erfarenheter och forskning visar Ibrahim hur vi kan skapa stabila, trygga och framgångsrika grupper, företag och samhällen.

Passar företag, skolor, föreningar och organisationer 45 - 180 minuters föreläsning Tema: mångfald, kulturkrockar Språk: svenska eller engelska Kan även erbjudas som workshop

Kulturskillnader och Integration
Ibrahims resa från utanförskap och fattigdom till en eftertraktad föreläsare och ledare inspirerar många. Han föreläsning handlar om hur vi trots våra kulturella skillnader och olikheter kan skapa och främja gemenskap, empati och en god integration – på arbetsplatsen och i resten av samhället. Föreläsningen skräddarsys efter era önskemål och behov.

Passar företag, skolor, föreningar och organisationer 45 - 180 minuters föreläsning Tema: integration, utanförskap, hedersvåld Språk: svenska eller engelska Kan även erbjudas som en workshop

Pressbilder

Ibrahim Mohamad

Ibrahim Mohamad

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2