Ingela Bendt

Ingela Bendt

Trygghet i livserfarenhet och det existentiella samtalet

Ingela Bendt är författare och journalist, ofta tagen för präst eller psykolog, men talar tankeväckande utifrån egen livserfarenhet.

Få kan som Ingela Bendt inspirera och vägleda det existensiella samtalet och reflektionen. Det är längesedan hon miste sina två barn, men erfarenheten ligger som en grund och en tillit i allt hon gör. Processen att ta sig igenom, att inte fastna går att överföra till andra krissituationer.

Under tre år arbetade hon fram det som idag är Spädbarnsfonden och har mött hundratals familjer som mist barn. Hon har omvandlat sorg och kris till handling, skrivit flera böcker, gjort både TV och radio.

Hur gör man? Nyckeln heter att stanna upp. Att stilla sitt sinne för att komma vidare. Lättare sagt än gjort i vår stressade tid.

Att uttrycka i stället för att trycka inne, är centralt för henne. När hon separerade från pappan till sina barn skapade hon en mässa för skilda, "När det känns som allt har brustit". I ritualen kan flera samlas, även de som inte har så många ord. Hon kan berätta om ritualens kraft, den som kan omvandla kaos till ordning och markera början på något nytt.

Ingela Bendt har en unik förmåga att kunna dela med sig och inge hopp, inte minst tack vara de vackra bilderna som kompletterar orden.

Bilderna fördjupar upplevelsen när Ingela berättar utifrån sin bok Ett hem för själen Ellen Keys Strand om författaren Ellen Keys livstro. "Nutidsmänniskans hjärta kan inte vila det lever i oro men suckar efter ro". Ellen Keys reflekterande texter Skönhet Stillhet Mod Personlighetens frihet gäller än idag och ger tips och inspiration.

När Ingela Bendt berättar och visar bilder från boken Refugium Trädgård som tillflykt blir det konkreta råd. "Människan behöver ett refugium, en tillflyktsort dit man drar sig tillbaka för att få vara ifred", säger Hans Drost, i sin koloniträdgård på Söder i Stockholm. Om läkande trädgård, trädgårdsterapi, trädgård som sorgearbete. Mot stress och utmattning.

Ingela Bendt

Ingela Bendt

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2