Ing-Marie Persson

Ing-Marie Persson

Min håriga familj

Schimpansen är vår allra närmaste släkting. De känner sorg, ilska och glädje precis som vi. Vi borde kanske stanna upp ibland och fundera på om vi inte har ett och annat att lära av våra håriga släktingar.

Ing-Marie Persson har ett särskilt gott öga till schimpanser och deras utsatta situation i världen. Tillsammans med flera internationella organisationer kämpar hon för deras överlevnad. Hon har också blivit fullvärdig medlem av en schimpansflock.

Ing-Marie Persson var primatansvarig i Furuviks djurpark i många år. Hon är internationellt engagerad för schimpansens utsatta situation. Tillsammans med organisationer som Jane Goodall Institute, Wild Chimpanzee Foundation och Pan Africa Sactuary Alliance kämpar Ing-Marie Persson för bevarandet av deras miljö och utvecklingsmöjligheter i Afrika. Hon har vigt sitt liv åt dessa stora människoapor.

Hon har utvecklat en unik relation till schimpansflocken i Furuviksparken och är helt accepterad som flockmedlem. Hon är en av få människor i världen som kan umgås med fullvuxna schimpanser. En schimpanshane är fyra gånger starkare än människan, mycket dominant och rangordningen är strikt i gruppen men Ing-Marie har en varm relation till flockens ledare Santino. Schimpansen har ett väl utvecklat språk, men det är bara människan förunnat att kunna tala. Ing-Marie Persson har genom sitt tydliga kroppsspråk, sina signaler och ärlighet lyckats bli en flockledare tillsammans med Santino.

Hur gör schimpanser för att må bra, hur arbetar chefen i gruppen, bryr dom sig om varandra mer än vi, hur uppfostrar dom sina barn? I en allt mer krävande livs och arbetsmiljö kanske schimpansen kan lära oss mycket. En resa i Ing-Maries fantastiska värld framkallar både skratt, gråt, igenkännande och eftertanke. Schimpansernas ledarskap kanske har mer gemensamt med oss människor än vad vi vill tro. En föreläsning som passar inom alla områden och yrkeskategorier - ingen går hem oberörd!

Pressbilder

Ing-Marie Persson

Ing-Marie Persson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2