Isabelle McAllister

Isabelle McAllister

En älskad yta med djup

"Jag har alltid gillat att vara där det skaver lite, i brytpunkten mellan fint och fult, härligt och obekvämt. Där händer det ofta roliga och spännande saker - sådant som kan bli något nytt och intressant".

Isabelle McAllister föreläser gärna om hur modern teknik förändrar vårt skapande, om kreativa processer och hur du bäst använder dem, om det hållbara hemmet och om morgondagens kreatörer. Hon är en etablerad och älskad inspiratör med ett ödmjukt och nyfiket förhållningssätt till sin egen arena. Färg, form, teknik och omvärldsanalys kan hon bättre än de flesta, men hennes styrka som talare handlar också om närvaro och passion. För Isabelle handlar inredning och trender inte främst om årets färg eller framtidens möjligheter, utan om människorna i rummet.

Isabelle McAllister skapar gärna sådant som fler kan gilla och ha nytta av. Hon försöker flytta perspektivet lite, åt ett håll som kanske ingen av oss testat förut. Ibland blir det knasigt, ibland blir det magi. Varje gång öppnas nya möjligheter och varje gång blir världen lite, lite större.

Isabelle har jobbat med att skapa innehåll i 20 år, både för TV, tidningar, varumärken och genom egna kanaler i sociala medier. Hon har varit med i TV-program som Sick-Sack, Äntligen hemma, Babyboom, När & fjärran, Äntligen trädgård, Min trädgård, Sommartorpet, Packat & Klart, Hemma hos och Fixa rummet. Hennes texter har varit med i tidningar som Aftonbladet, DN, Family Living och Sköna hem. Hon har även startat en podd tillsammans med Eva Röse, Röse & McAllister, där de lär de känna varandra, pratar om mäktet med livet, reder ut, filosoferar, inspirerar, hugger in på samtiden och ger oss oumbärliga tips och strategier om hur man genom att driva kreativa företag kan skapa ett liv som gör plats för att leva. Inte bara jobba.

Isabelle McAllister går även att boka som konferencier och moderator.


Teknik, trender och användare
– när det omöjliga blir nya möjligheter

Twitter väljer president, 3D-skrivaren gör antibiotika och du swishar en tia för fikat. Dagens teknikutveckling är snabb och öppnar upp möjligheter som vi för tio år sedan knappt kunde föreställa oss. För att vara öppna för alla förändringar, och kunna tillgodose kundernas nya behov, behöver nästan alla företag vara både flexibla och kreativa. Men hur? Vilka verksamheter lyckas bra och varför? Vad finns det för roliga koncept att inspireras och lära av? Hur ser trenderna ut i världen och vad snackas det om på forskningsavdelningarna just nu? En omvärldsbevakande, inspirerande och upplysande föreläsning om modern vardagsteknik och de som gör allting möjligt; Användarna.

Hem, hållbara hem!
– om framtidens boende och samtida utmaningar

Solcellsförsörjda bostadsområden, skyskrapor i trä och konstgjorda skogar, kontoret på fickan och intelligenta hus – hur ser trenderna ut för det moderna boendet och framtidens arbetsplatser? Och hur förhåller vi oss till en värld där klimathot, digital utveckling och urbanisering rusar på i nästan samma takt? Det moderna samhällets fysiska utformning påverkar alla oss som är en del av det, och förändrar hur vi lever, bor och arbetar. I den här föreläsningen gläntar vi tillsammans på dörren till framtidens hållbara hem. Inspireras av arkitektur- och inredningstendenser från hela världen och lär dig mer om vad som väntar – och om det som händer just nu!


En älskad yta med djup
– så skapar du hemmet som håller längre än nästa trend

Vi svenskar renoverar mest i världen. Det handlar såklart om att vi har råd, vi kan helt enkelt renovera mer än många. Men varför gör vi det? Är det bara ett uttryck för ytlighet och tävling med grannarna? Eller handlar det kanske om att vi spenderar rekordmycket tid hemma? Vårt klimat gör inomhusmiljön viktig. Våra hem är inte bara ett ställe där vi sover och byter kallingar, det är den plats där vi lever våra liv. Och då vill vi ju trivas där. Men att byta kök, badrum eller möblemang så fort andan faller på tär på både plånbok och miljö. Här delar därför Isabelle McAllister med sig av sina bästa tips på återbruk och smarta lösningar – men också massor av inspiration och nya trender. Målet är ett personligt och miljömässigt hållbart hem som får hela familjen att trivas. Och som inte kostar skjortan.

Design & inredning
Isabelle har jobbat med att skapa innehåll i 20 år, både för TV, tidningar, varumärken och genom egna kanaler i sociala medier. Bland program kan nämnas Maxat, Fixa rummet, Sommartorpet, Äntligen hemma och Sicksack. Hons syns även i tryck såsom IKEA, Schibsted, DN, Sköna hem, Plantagen, Ellos, Blocket och Bonnier m.fl.

Röster om Isabelle;

"Isabelle var en riktig kanonbokning till vårt event, hon tillförde energi, kunskap och analys på ett sätt som våra gäster verkligen uppskattade. Hon var dessutom extremt rolig och lätt att ha att göra med. Lösningsorienterad och trevlig. Jag kan verkligen rekommendera henne till ditt event. Några av våra gäster sa så här på frågan vad som var höjdpunkten under Allerdagarna;
•Isabelles föreläsning som inspirerade om hur man kan använda och connecta sitt content.
•Föredraget med Isabelle McAllister var inspirerande och fullt av energi!
•Isabelle McAllister, inspirerande och allmänt grym person!."

- Tomas Stålmarck, eventansvarig Allerdagarna


"Vår kundkväll med Isabelle McAllister var verkligen magisk. Glädje, förväntan och sist men inte minst en fantastiskt kundvänlig föreläsning av Isabelle. Otroligt inspirerande och kul!"
- Anna Hultman, VD Happy Homes Skellefteå

"Isabelle inspirerar på så många välinredda och crazy våningsplan. Hon får var och en att våga ta tag i saker både inom färg, form framförallt livet. Hon är ett levande bevis för att du själv skapar ditt liv. Isabelle är alltid påläst, kunnig och fylld med fakta om nutiden och framtidens trender."
- Pehr Hante, tidigare ansvarig Hem & Villa Mässorna Stockholm & Göteborg

Video

Pressbilder

Artiklar

Isabelle McAllister

Isabelle McAllister

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2