Issa Ali

Issa Ali

Livet går inte ut på att undvika motgångarna utan att övervinna dem!

Föreläsningen syftar till att öka förståelsen för varför folk tvingas fly, vikten av möten med nyanlända, vikten av demokrati och hur skör den kan vara samt hur segregation kan drabba ett land.

Issa Ali föreläser om flykten - en berättelse om sin resa. Vad hade ni valt? Skulle ni stanna i landet där ni har familj, kan språket och där det är krig eller åka till något land ni inte vet någonting om? Motgångar drabbas vi alla av någon gång i livet. Man kan välja att bli nedbruten och titta bakåt eller vända motgången till att se möjligheterna och fokusera på framtiden.

Föreläsaren Issa Ali sätter fingret på detta genom sin personliga berättelse och resa som garanterar dig inspiration för att ta vara på dina val, lämna din komfortzon och våga se möjligheterna. Med en avslappnad blandning av humor och seriositet trollbinder han publiken från första stund. Issa ställer även frågor till publiken för att de ska tänka på vilka val de själva skulle ha gjort i olika situationer, vilket väcker engagemang och fördjupar upplevelsen av hans berättelse.

Allt detta utgår från de erfarenheter Issa själv har samlat på sig under sin dramatiska och riskabla flykt år 2014. Han tog sig från kriget i Syrien, klarade den osäkra flykten genom Europa och genom sorgen över förlorade vänner och släktingar som dött i kriget – till att lära sig sitt nya språk svenska flytande, ha ett fast jobb som arkitekt i Stockholm på ett av Sveriges äldsta arkitektkontor och en bostad tillsammans med sin sambo på Södermalm i Stockholm. Det Issa Ali vill poängtera är att hans lyckade integration är tack vare alla fina människor han mött på vägen, särskilt hans svenska familj och mormor. Med sin personliga berättelse visar Issa på att det krävs två parter för en lyckad integration.

Issa Ali har sedan 2018 tillsammans med studiekamrater från arkitektutbildningen i Homs, som idag är bosatta i olika länder, påbörjat arbetet med att skapa en välgörenhetsorganisation inriktad på att hjälpa syriska arkitekter och återuppbyggnaden av landet. Gruppen har fått hjälp av Arkitekter utan gränser och planerar nu för att starta en Syrien-avdelning, med målet att på sikt etablera föreningen i Syrien. Gruppen är politiskt och religiöst obunden.

Kom och ta del av en fantastisk föreläsning som knappast kommer att lämna dig oberörd!

Pressbilder

Issa Ali

Issa Ali

Fotograf: Mathilda Rahm

Livsöden

Livsöden

Mångfald

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2