Entreprenör och filosofisk foodie
Jacqueline Dangoor Engdahl
Entreprenör, föreläsare och filosofisk foodie
I över ett decennium har Jacqueline har djupdykt inom mat, nya trender, kulturer, foodtech innovation och hur vi bäst skalar förändring för att få ett mer hälsosamt & hållbart livssmedelsystem.
Jacqueline Dangoor Engdahl är grundare av Cena Ventures, ett konsult & holding bolag inom foodtech där hon samarbetar med aktörer från regeringar, forskningsinstitut, start-ups, investerare, producenter, både i Sverige & världen över. Genom sitt arbete har Jacqueline byggt en unik kunskap tvärs vårt livsmedelsystem, med både trender, barriärer & innovationer.
Vi står inför en livsmedelskris å ena sidan & en innovationsdriven revolution å andra sidan. Varje dag röstar vi med vad vi äter och jag tror att de val vi gör.
Hon föreläser för att engagera fler aktörer i hur, vad & varför våra matvanor påverkar vår framtid både som individer & samhälle. Jacqueline inledde sin karriär inom livsmedel med fem år på ICA, först som ansvarig för strategi & affärsplanering och sedan ansvarig för ICA Växa, innovationshubben för växtbaserad & livsmedelsteknik. Jacqueline har en universitetsexamen i Bachelor of Science, Management (First class) från Bayes Business School i London och började sin karriär som strategikonsult i London, arbetade på Svenska Handelskammaren i New York, samt grundade redan 2013 ett Hydroponicsföretag via Enactus UK.