Jan Boris-Möller

Jan Boris-Möller

Mästerkock och matforskare från Lund som ofta syns i TV

Jan Boris-Möller kan ibland framstå som en kökets trollkarl, som när han i TV åkte hem till folk och lagade mat av det han hittade i deras kylskåp. Men vill man talar han även teoretiskt om matlagningens fysik.

Jan Boris-Möller är egenföretagare, föreläsare och matforskare från Lund och känd mästerkock i TV som läst elektroteknik vid Lunds Tekniska Högskola och som älskar matlagningens fysik. I en bransch där allt bokstavligen handlar om fingertoppskänsla och väldigt lite om styr- och reglerteknik – vilket var Jans inriktning på högskolan – föreläser han med stor inlevelse om hur man slaktar heliga kor.

Kanske ni kommer ihåg hur mästerkocken Jan Boris-Möller i en TV-serie åkte hem till kändisar och trollade fram festmåltider av det som fanns hemma i deras kylskåp? Det kunde vara Kalles kaviar och messmör och nästan ingenting mer som anrättades till förstklassiga måltider.

Nu delar kökets trollkarl Jan Boris-Möller med sig av sitt enorma matkunnande och sin annorlunda och fysikvetenskapliga vinkling på hur de gastronomiska mästerverken kommer till i sin föreläsning "Hur man slaktar en helig ko". Föreläsningen präglas av Jans stora personlighet och genomförs med massor av humor, och känner ni sedan för att rent praktiskt ge er ut bland grytor och kastruller lagar han även gärna mat med er.

Pressbilder

Jan Boris-Möller

Jan Boris-Möller

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2