Jan O Olsson

Jan O Olsson

Utveckling och innovation inom digital säkerhet för att möta nya hot

Upplev en resa genom digital säkerhetens evolution, från dess tidiga dagar till nutidens avancerade tekniker och metoder.

Jan Olsson har varit med länge i kampen mot cyberbrott. Med mer än tre decennier inom polisen och hela 15 år specialiserad på nätrelaterade brott, är han en riktig veteran i ämnet. Från att ha varit med och grundat Nationellt Bedrägericentrum till att vara verksamhetsutvecklare på SC3, har Jan ständigt arbetat för att förstärka samhällets försvar mot cyberbrott. Hans insikter är inte bara av värde för säkerhetsexperter, utan även för allmänheten.

Jan Olssons karriär som kriminalkommissarie och verksamhetsutvecklare vid Nationellt IT-brotts Centrum (NOA) och Swedish CyberCrime Center (SC3) har gjort honom till en av de mest respekterade experterna inom området för cyberbrottslighet och internetrelaterad brottslighet. Under sina 30 år inom polisen, har Jan sett och bekämpat olika former av brottslighet, från bedrägerier till avancerade cyberattacker.

Hans arbete sträcker sig bortom Sveriges gränser. Jan har varit en aktiv deltagare i internationella polissamarbeten genom Europol och Interpol, och har även haft en viktig roll i olika strategiska projekt och preventiva samarbeten över hela Europa. Detta inkluderar hans deltagande i styrelser som ECCFI och MRC:s LE Commission, vilket framhäver hans engagemang för Private-Public-Partnership inom säkerhetsområdet.

Jan har ofta uppmärksammats för sitt arbete och hans förmåga att förmedla komplexa säkerhetsfrågor på ett begripligt sätt har gjort honom till en eftertraktad föreläsare. Han har hållit presentationer över hela världen, från Mexico City till Svalbard, och har hyllats för sitt bidrag till säkerhetsindustrin, inklusive att ha utsetts till "Årets Säkerhetsprofil 2022".

I sina föreläsningar belyser Jan de senaste trenderna och metoderna i cyberbrottslighet, och hur individer och organisationer kan skydda sig mot dessa hot. Han betonar vikten av kunskap och medvetenhet som de främsta verktygen för att förebygga och hantera cyberattacker. Genom att dela med sig av sina erfarenheter och insikter, strävar Jan efter att höja säkerhetsmedvetandet hos sin publik och stärka samhällets förmåga att stå emot cyberhot.

Med sin omfattande erfarenhet och djupa kunskap inom cybersäkerhet, är Jan O Olsson en ovärderlig resurs för alla som söker insikt i den ständigt föränderliga världen av cyberbrottslighet.

Video

Pressbilder

Jan O Olsson

Jan O Olsson

Kriminalkommissarie

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
array(11) { ["network"]=> NULL ["network2"]=> NULL ["gclid"]=> NULL ["matchtype"]=> NULL ["copy"]=> NULL ["referer"]=> string(6) "Direct" ["last_language"]=> string(2) "sv" ["root_folder"]=> string(0) "" ["zopim"]=> array(1) { ["set_referer"]=> bool(true) } ["newsclick"]=> int(1) ["pageview"]=> int(1) }