Janne Schaffer
Fotograf: Anders Bergön

Janne Schaffer

En av landets främsta gitarrister

Janne Schaffer kan tala musikminnen och härliga anekdoter från sin långa musikkarriär och om alla kollegor i branschen han har träffat och spelat med. Allt detta med värme, humor och självdistans.

Janne Schaffer är en av landets främsta och mest kända gitarrister. Janne bjuder på en musikalisk resa med turnéminnen och färgstarka anekdoter från sin snart fyra decennier långa karriär. Han gör det tillsammans med Janne Schaffers Elektriska band, ett handplockat band bestående av den nya generationens musikelit.

Han tilldelades Grammis, årets instrumental 1989. Han har en egen guldskiva från första skivan ,två guldskivor Electric Banana Band och Grammis 2001 för bästa barnskiva Electric Banana Band. 2005 fick Janne regeringens Illis Quorum-medalj.

Resan spänner över en mängd genres, artister och generationer, där bandet bjuder på allt ifrån sina progressiva Instrumentalmusik från 1970-talet till några av Ted Gärdestads låtar, ABBA och Björn J:son Lindhs Brusa högre lilla å. Lägg till ett knippe av Jannes egna låtar, som Halkans affär, Claire, Norrland med flera, och slutligen också musiken från den kritikerrosade miljömusikalen "Banankontakt" (Malmöoperan), med alla Electric Banana Band:s klassiker. I en gränsöverskridande kväll, både vad gäller genre och generationer, får du alltså följa med Janne och hans band på en oförglömlig musikalisk resa. Det hela berättas med värme, självdistans, en stor portion humor och en glödande passion för musik och underhållning.

Pressbilder

Janne Schaffer

Janne Schaffer

Fotograf: Patrik Forsberg

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2