Jesper Waldersten

Jesper Waldersten

Allt Brinner!

Jesper Waldersten är en av Sveriges populäraste konstnärer. Han är även en mycket erfaren och uppskattad föreläsare. Han talar bland annat om konst och kreativitet.

Walderstens bilder har bland annat setts i Dagens Nyheter, Månadsjournalen och på skivomslag. Hans verk har bland annat visats på Grafikens hus och Färgfabriken. Han har gett ut flera böcker med sin konst och även samarbetat med musikgruppen Kent.

Allt Brinner! Hösten 2014 är han aktuell med sin nya föreläsning och bok Allt Brinner!. Jesper Waldersten brukar jämföra sin kreativitet med ett stort hus med många rum. Olika projekt härstammar från olika av dessa, små eller stora. Allt Brinner! blev till i stora salen där allt och alla möts under dygnets samtliga timmar. Här sker snabba infall och höga utrop som sprider sig, likt rykten, längs med väggarna. Ibland kommer bilden in först, oftast texten. Många av bilderna är skrivna. Ett sorts kaosskrivande som ser till att detta aldrig gjorts förut. Bilderna och texterna är ett måste i den walderstenska maskinen. Likt kostcirkeln. Man kan vara destruktiv eller så kan man se till att överleva och då måste man måla.

Man kan se den som en vilsen dagbok, en riktning. Ett samlande för konstnären själv. En spegel som ömt frågar, ska du inte dra en linje till? Jesper Walderstens verktyg är mestadels olja, bläck, fotografi samt skrivmaskin på papper. Inga sudd, ingen broms, inga dubbletter.

Man kan stoppa in Jesper Waldersten i ett fack men det är inget vi skulle rekommendera. Förarbetet skulle vara för invecklat: Är det prosa, drama, skräck eller humor? Konst, foto, erotik eller självbiografi? Ja det är det. Eller kanske inte, för Allt Brinner!, har som människan själv, alla de där beståndsdelarna i sig.

Allt Brinner! är en föreläsning och även titeln på Jesper Walderstens tionde bok (Kartago förlag hösten 2014).

Pressbilder

Jesper Waldersten

Jesper Waldersten

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2